30% rabatt på alla onlinekurser! Gäller t o m 30/11. Vad vill du lära dig? »

Böcker / Redovisning / Bokföringsboken
bfb1_Bok.png

– handbok i löpande bokföring

Bokföringsboken är en handbok för löpande redovisning. Boken innehåller detaljerade konteringsinstruktioner och är ett viktigt komplement till BAS-kontoplanen. 

Boken är uppdaterad med nyheter från Bokföringsnämnden, ändrade skatteregler och anpassning till redovisning av pågående arbeten i praktiken.

Boken innehåller fördjupningsavsnitt om hur BAS-kontoplanen kan anpassas till olika företags särskilda behov, kopplingar till deklarationer och SCB:s undersökningar, momsregler och många konteringsexempel.

Bok
499:-
Finns i lager. Levereras normalt inom 5 arbetsdagar. Fraktfritt med Schenker till ditt närmaste ombud.
 • Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Bokföringsboken - ctl00_cph1_bookProductTrustIcons_trustIconsCplpg2799_trustImg
  Kvalitetssäkrade

  – böckerna är skrivna av erfarna experter 

 • Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Bokföringsboken - ctl00_cph1_bookProductTrustIcons_trustIconsCplpg2800_trustImg
  Praktiska

  – konkreta exempel underlättar förståelsen 

 • Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Bokföringsboken - ctl00_cph1_bookProductTrustIcons_trustIconsCplpg3216_trustImg
  Rådgivande

  – praktiska tips och råd hjälper dig få ut mer av ditt företagande  

 • Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Bokföringsboken - ctl00_cph1_bookProductTrustIcons_trustIconsCplpg2805_trustImg
  30 dagars öppet köp

  – meddela om du inte är nöjd så återgår köpet 

Om boken

Bokföringsboken är en handbok för löpande redovisning. Boken är ett viktigt komplement till BAS-kontoplanen och innehåller detaljerade konteringsinstruktioner för alla BAS-konton. Instruktionerna är ett nödvändigt stöd vid löpande klassificering och bokföring av affärshändelser om man vill bokföra rätt direkt.

Boken är uppdaterad med nyheter från Bokföringsnämnden, ändrade skatteregler och anpassning till redovisning av pågående arbeten i praktiken.

Instruktionerna innehåller följande rubriker:

 • Vad som ska bokföras på ett konto
 • Vad man särskilt bör observera
 • Vad man inte ska bokföra på kontot
 • Hur kontot kan underindelas
 • Vanliga motkonton
 • Relaterade konton
 • Rapportering till SCB
 • Eventuella momsrelaterade frågor som rör kontot
 • Eventuella inkomstskatterelaterade frågor som rör kontot

Boken innehåller fördjupningsavsnitt om hur BAS-kontoplanen kan anpassas till olika företags särskilda behov, kopplingar till deklarationer och SCB:s undersökningar, momsregler och många konteringsexempel.

Bokfakta:

Utgivare:

Svensk Redovisning/Norstedts Juridik

Upplaga:

2023

Sidor:

Ca 600 sidor

ISBN:

ISBN 978-91-3902-556-6

Utgivningsdatum:

Januari 2023

6% bokmoms tillkommer

Uppdateringsdatum, e-bok:


Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Bokföringsboken - ctl00_cph1_reklamHuvudprodukt_reklamAcplpg2662_additionalImg
red26_bok_padda.png

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel visar hur du bokför alla typer av affärshändelser. Boken är uppdaterad med aktuella skatte- och redovisningsregler samt med kontoplanen BAS 2023. 

Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Bokföringsboken - ctl00_cph1_reklamHuvudprodukt_reklamAcplpg2656_prodImg

Bokföring och bokslut i enskild firma

BOKFÖRING OCH BOKSLUT I ENSKILD FIRMA hjälper dig både att upprätta ett förenklat årsbokslut och att bokföra i en enskild firma. En komplett handbok för redovisningen i enskild firma.

Redovisa_Ratt_2023.png

Redovisa Rätt 2023

REDOVISA RÄTT 2023 riktar sig till dig som sköter den löpande bokföringen, upprättar förenklat årsbokslut, vanligt årsbokslut, årsredovisning eller deklarerar för såväl små enmansföretag som för stora börsföretag. Boken innehåller anvisningar för samtliga fyra K-regelverk, men med tyngdpunkt på K3 och K2. 

Fler intressanta böcker!

Har du några funderingar?

Fyll i dina uppgifter eller ring oss på 0650-54 14 00, så hjälper vi dig!