Just nu får du 50% rabatt på våra böcker och e-böcker.
Erbjudandet gäller t o m 28/11 och gäller ej Rätt-serien. Rabatten dras i kassan.

Böcker / Redovisning / Från redovisningskonsult till rådgivare
Från redovisningskonsult till rådgivare

– en förändringsresa med stora möjligheter

Den här boken handlar om redovisningsbranschens förändringsresa och de goda möjligheter omställningen rymmer för konsulter som är beredda att utmana sitt tidigare tankesätt. Vad har hänt, vad kommer att hända och hur kommer en redovisningskonsults arbetsdag se ut 2025? Det här är en reflekterande, lärorik och initierad bok med ett viktigt budskap till både byråmedarbetare och byråledare. 

 • En praktisk guide för personlig utveckling som redovisningskonsult
 • Ger värdefulla insikter för både byråer, byråledare och medarbetare som vill vara framgångsrika även på sikt
 • Hjälper dig förstå vilken potential som finns i redovisningsbranschen 
Bok
596:-
Finns i lager. Levereras normalt inom 5 arbetsdagar. Fraktfritt med Schenker till ditt närmaste ombud.
E-Bok
298:-
Ladda ner direkt. Efter genomfört köp får du direkt tillgång till e-boken i pdf-format. Din produkt finns tillgänglig i 12 månader på Mina Sidor efter köpet.
 • Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Från redovisningskonsult till rådgivare - ctl00_cph1_bookProductTrustIcons_trustIconsCplpg2799_trustImg
  Kvalitetssäkrade

  – böckerna är skrivna av erfarna experter 

 • Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Från redovisningskonsult till rådgivare - ctl00_cph1_bookProductTrustIcons_trustIconsCplpg2800_trustImg
  Praktiska

  – konkreta exempel underlättar förståelsen 

 • Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Från redovisningskonsult till rådgivare - ctl00_cph1_bookProductTrustIcons_trustIconsCplpg3216_trustImg
  Rådgivande

  – praktiska tips och råd hjälper dig få ut mer av ditt företagande  

 • Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Från redovisningskonsult till rådgivare - ctl00_cph1_bookProductTrustIcons_trustIconsCplpg2805_trustImg
  30 dagars öppet köp

  – meddela om du inte är nöjd så återgår köpet 

Från redovisningskonsult till rådgivare
– en förändringsresa med stora möjligheter 

Den här boken handlar om redovisningsbranschens förändringsresa och de goda möjligheter omställningen rymmer för konsulter som är beredda att utmana sitt tidigare tankesätt. Vad har hänt, vad kommer att hända och hur kan en redovisningskonsults arbetsdag se ut 2025? Det här är en reflekterande och initierad bok med ett viktigt budskap till både byråledare och byråmedarbetare. 

Antti Aho började skriva den här boken 2017 när en av de anställda redovisningskonsulterna frågade hur Anttis byrå tänkt att stötta de anställda genom den omställning redovisningsbranschen stod och står inför. Det fick honom att fundera kring vad som egentligen kommer att förändras och hur förändringen kommer att påverka individen. Behöver du som redovisningskonsult förändra dig, och i så fall hur?

Antti Ahos tankar och reflektioner kring branschens förändring och den individuella medarbetarens roll i den här utvecklingen resulterade i den här unika boken som borde läsas av alla som är verksamma i redovisningsbranschen. 

Författaren Antti Aho har gjort sin egen resa från redovisningskonsult till rådgivare och vill dela med sig av vad sina erfarenheter. Antti är ekonomie magister och har en lång karriär inom Talenom – ett modernt föregångsföretag inom redovisningsbyråbranschen – där han haft olika expert- och chefspositioner, lett kunskapsutvecklingen samt varit såväl personal- som ekonomichef.

 • Nuläge och förändringskrafter
 • Har någonting förändrats?
 • Tekniska genombrott
 • Kundernas förväntningar
 • Hur påverkar förändringen mig?
 • En ny kunskapsdefinition
 • Regelbaserat tänkande är inte tänkande
 • Rädslan för att göra fel och skräcken inför att sälja
 • Kundnytta
 • Sätt att hantera yrkeslivet
 • Pengar spelar roll
 • Att utveckla sina färdigheter inom arbetslivet
 • Lärande utvecklar personligheten
 • Säljprocessen
 • Problemlösningsförmåga
 • Metoder för problemlösning
 • Att utveckla sina ämneskunskaper
 • Viljestyrka för dig till målet
 • Att utveckla sin professionella förmåga
 • Vilken rådgivning behöver kunderna?
 • Att förpacka kunskaper till säljbara tjänster 
 • Rådgivningscase
 • Konsulter berättar
 • Behöver ledarskapet förändras – behövs en ledare?
 • En redovisningskonsults arbetsdag 2025
Författare
Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Från redovisningskonsult till rådgivare - ctl00_cph1_authorList_courseLeaderspg2969_excourseLeaderImg

Antti Aho
Antti Aho har en lång karriär inom Talenom som är den ledande finska redovisningsbyråkedjan och ett modernt föregångsföretag i branschen. Inom Talenom har Antti varit ansvarig för kunskapsutvecklingen samt varit såväl personal- som ekonomichef.

Bokfakta
Författare

Av Antti Aho

ISBN:

978-91-7695-197-2

ISBN e-bok:

978-91-7695-204-7

Utgivningsdatum:

Februari 2020

Uppdateringsdatum, e-bok:

Sagt om boken i Finland

"Boken får dig att reflektera och ger värdefulla insikter till både byråmedarbetare, rådgivare och chefer. Budskapet i boken är uppmuntrande och öppnar möjliga horisonter mitt i branschens brytningstid."
Maarit Haapanen, enhetschef

"En ny klassiker för redovisningskonsulter. Den passar även som lärobok inom branschen."
Juha Jutila, utvecklingschef

"Författarens egna erfarenheter och djupa förståelse av ämnet gör boken inte bara intressant utan också trovärdig. Boken kan rekommenderas för alla som jobbar med redovisning och som vill utvecklas i riktning mot konsultuppgifter i arbetet och sätta sig in i kundens verkliga problem och arbeta betydligt närmare kunden i framtiden. Framför allt hjälper boken dig förstå, vilken betydande potential vi inom ekonomiadministration har för att utöka vårt eget arbetsfält. Börja eller fortsätt din resa med hjälp av den här boken. Den är den perfekta följeslagaren."
Kari Alhola, företagare, VD, skatteexpert

"Boken behandlar branschens historia, nuläge och framtid och är en ypperlig guide för personlig tillväxt i yrket."
Arja Kaako, EBR, regionchef

"En otroligt bra bok som alla yrkesverksamma i branschen borde läsa någon gång! De många uppgifterna ger en praktisk vinkling och fördjupar läsupplevelsen."
Susanna Mäkiranta, EBR, CGR, ledande expert

"Fantastisk bok! Boken får en att tänka till och innehållet är relevant även för löneassistenter och alla som arbetar på kontor."
Niina Haataja, direktör, löneräkningstjänster 

Omdömen

  Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Från redovisningskonsult till rådgivare - ctl00_cph1_reklamHuvudprodukt_reklamAcplpg2662_additionalImg
  Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Från redovisningskonsult till rådgivare - ctl00_cph1_reklamHuvudprodukt_reklamAcplpg2662_prodImg

  Bokföring

  BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel visar hur du bokför alla typer av affärshändelser. Boken är uppdaterad med senaste BAS-kontoplanen och anpassad till senaste K2-reglerna.

  Redovisningsböcker - Böcker om redovisning - Björn Lundén - Från redovisningskonsult till rådgivare - ctl00_cph1_reklamHuvudprodukt_reklamAcplpg2608_prodImg

  Bokslut & årsredovisning i mindre aktiebolag – K2

  BOKSLUT & ÅRSREDOVISNING I MINDRE AKTIEBOLAG – K2 är en praktisk handbok som visar hur du upprättar en årsredovisning för ett mindre aktiebolag enligt K2. Boken beskriver utförligt hur du värderar de olika posterna i årsredovisningen samt hur de olika bokslutshändelserna ska konteras.

  Redovisa_Rätt_2022.png

  Redovisa Rätt 2022

  REDOVISA RÄTT 2020 riktar sig till dig som sköter den löpande bokföringen, upprättar förenklat årsbokslut, vanligt årsbokslut, årsredovisning eller deklarerar för såväl små enmansföretag som för stora börsföretag. Boken innehåller anvisningar för samtliga fyra K-regelverk, men med tyngdpunkt på K3 och K2. 

  Fler intressanta böcker!

  Vill du ha hjälp att välja bok?

  Fyll i dina uppgifter eller ring oss på 0650-54 14 00, så hjälper vi dig!