Rätt Skatt 2019

Rätt Skatt 2019

RÄTT SKATT 2019 vänder sig till alla som arbetar med redovisning och beskattning. Genom att slå upp ett begrepp i Rätt Skatt får man en snabb överblick av vad som gäller. Ett enkelt sätt att få veta vad man behöver tänka på för att säkerställa att en transaktion eller annan händelse behandlas rätt vid inkomstbeskattningen.

Av Urban Kardvik och Lars Samuelsson

Bok
Utgiven2019
ISBN978-91-5235-538-1
Upplaga-
Antal sidor664

Finns i lager. Levereras normalt inom 5 arbetsdagar.

Fraktfritt. Moms 6% tillkommer. Betalkort eller faktura (ingen avgift).
Skriv ut

Rätt Skatt 2019 är ett enkelt och snabbt sätt att få nödvändig kunskap om en mängd viktiga begrepp inom inkomstskatten. Boken förklarar över 800 viktiga begrepp som alla som jobbar inom området har ett behov av att förstå. Boken behandlar inkomst av näringsverksamhet, oavsett i vilken form den bedrivs; från aktiebolag till enskild näringsverksamhet. Den omfattar även inkomst av tjänst i de delar som är relevanta för anställda i en näringsverksamhet. Varje begrepp definieras enkelt och tydligt, det finns även hänvisning till lagtext och relevanta rättsfall. I kommentarer till begreppen ges en kort bakgrund och förklaring till hur beskattningen påverkas. Det finns även hänvisningar direkt till deklarationsblanketterna för att underlätta både förståelsen av hur olika saker påverkar beskattningen och den praktiska tillämpningen.

Rätt Skatt 2019 vänder sig till alla som arbetar med redovisning och beskattning. Genom att slå upp ett begrepp i Rätt Skatt får man en snabb överblick av vad som gäller. Ett enkelt sätt att få veta vad man behöver tänka på för att säkerställa att en transaktion eller annan händelse behandlas rätt vid inkomstbeskattningen.

I årets upplaga har många sökord uppdaterats med de nya reglerna för bolagsbeskattning som börjar gälla den 1 januari 2019. Reglerna påverkar möjligheten att göra avdrag för räntekostnader samt möjligheten att aktivera ränta när man till exempel uppför en byggnad, markanläggning eller tillverkar ett inventarium. De nya reglerna påverkar även hanteringen av finansiell leasing.

Rätt Skatt 2019 är även utökad med ett antal nya sökord inom internationell beskattning och kapitalbeskattning.

Författarna Urban Kardvik och Lars Samuelsson är båda verksamma som skatterådgivare och har lång praktisk erfarenhet inom området.

 


Andra böcker för dig:

Skatteplanering i enskild firma

Handbok med massor av tips om skatteplanering för dig med enskild firma. Skatt och egenavgifter fö...
Ekonomiböcker - handböcker & e-böcker som förenklar företagandet - Rätt Skatt 2019 - ctl00_cph1_tabControll_pg13170_exbookImg
Skatteplanering i enskild firma

Rådgivning för redovisningskonsulter

RÅDGIVNING FÖR REDOVISNINGSKONSULTER vänder sig till dig som vill ­utveckla din kompetens i sakfrå...
Ekonomiböcker - handböcker & e-böcker som förenklar företagandet - Rätt Skatt 2019 - ctl00_cph1_tabControll_pg15928_exbookImg
Rådgivning för redovisningskonsulter

Redovisa Rätt 2019

REDOVISA RÄTT 2019 riktar sig till dig som sköter den löpande bokföringen, upprättar förenklat års...
Ekonomiböcker - handböcker & e-böcker som förenklar företagandet - Rätt Skatt 2019 - ctl00_cph1_tabControll_pg16761_exbookImg
Redovisa Rätt 2019
Lagtexter

  Ring oss!

  Mån-tors 08:30-16:30
  Fredag 08:30-16:00

  0650-541400

  Maila oss!

  Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

  info@blinfo.se

  Kontakta oss!

  Kontakta mig

  Namn:* 
  Telefonnummer:* 
  Kontakta mig angående:

   

  För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »