Nytt i våra webbtjänster 

– funktioner och finesser som underlättar faktureringsarbetet 

Webbtjänsterna Fakturering, Bank & betalning och Attest har kompletterats med flera nya funktioner och finesser. Här listar vi alla nyheter och förklarar hur funktionerna kan underlätta faktureringsarbetet för dig som användare.  

2021-10-05
  • Fakturering

I webbfaktureringen går det nu att klicka på ROT/RUT-fakturor för att filtrera fram de fakturor som fakturerats med ROT-/RUT-avdrag. Det finns även möjlighet att filtrera ytterligare för att se vilken status fakturorna har. Du kan välja mellan följande statusar: Inväntar kundens betalning, Redo för ansökan, Skickad samt Borttagen. 

  • Attest

Webbtjänsten Attest har kompletterats med de två smarta funktionerna Invänta kredit och Godkänna och markera som betald. Funktionerna har fått flytta in under den nya knappen Fler alternativ.  Under knappen Fler alternativ hittar du även funktionerna Vidarebefordra och Avvisa. 

Invänta kredit 

Det här är en funktion du har nytta av när du vet att en faktura är felaktig och att en kreditfaktura från leverantören kommer att komma. Fakturan kommer att godkännas men spärras för betalning och kommentaren ”Inväntar kredit” sätts. Om du vill förtydliga något går det att lägga till mer information i en kommentar till den som sköter företagets betalningar. 

Godkänna och markera som betald 

Om du redan har betalat en faktura kan du som slutattestant markera den som betald i samband med att du godkänner den i systemet. Här är det viktigt att se till att du anger rätt uppgifter gällande betalningen, betalt belopp, betaldatum samt betald från konto då denna funktion genererar en verifikation i bokföringen. 

  • Bank & betalning

Sök- och sorteringsmöjlighet

I Bank & betalning finns det nu en smidig funktion för att söka och sortera bland dina fakturor, något som är användbart när du snabbt vill hitta fakturor som ska betalas.  

Visa valda fakturor

Du kan visa valda fakturor för att få bättre överblick av fakturor som är markerade för att betalas. Visar du endast valda fakturor kan du när som helst växla tillbaka igen så att du ser hela fakturalistan.