Laddar...
BL Finans Factoring

Factoring

– för dig som vill sälja eller belåna fakturor

Med BL Finans factoring-tjänster frigör du snabbt kapital för att växa snabbare eller överbrygga tillfälliga likviditetssvackor. Vi erbjuder i samarbete med Capcito både fakturaköp och fakturabelåning. Hela processen från ansökan till utbetalning sköts smidigt och snabbt online. 

För att använda BL Finans factoring-tjänster krävs att du kör Björn Lundéns ekonomisystem. 

Sälja fakturor

Att sälja fakturor innebär att du får pengar direkt och slipper vänta på betalningar från dina kunder. Dessutom slipper du jobbet med påminnelser och risken att inte få betalt.

I samarbete med Capcito erbjuder vi dig som använder BL Administration ett snabbt och flexibelt sätt att sälja fakturor.Genom att importera fakturor direkt från fakturaprogrammet kan Capcito ge dig ett rättvist pris direkt, och du kan sälja fakturor med BankID på bara några klick.

 • Få upp till 99 % av fakturan direkt

 • 1–3,5 % i avgift per faktura

 • Inga hanteringsavgifter 


Läs mer om att sälja fakturor med BL Finans »

Belåna fakturor

Fakturabelåning innebär i praktiken att ditt företag lånar pengar med kundfakturor som säkerhet – ett bra sätt att stärka kassaflödet för att kunna ta in fler affärer och växa snabbare.

I samarbete med Capcito erbjuder vi flexibel fakturabelåning för dig som använder BL Administration. Capcito analyserar din bokföring i realtid och ger dig ett låneerbjudande på 1 minut – på banken kan det ta flera veckor. Du gör ansökan direkt i programmet under Integrationer och BL Finans.  

 • Ränta på 0,8%–2,9% per 30 dagar

 • Inga limitavgifter eller månadsavgifter

 • Betala ränta endast för de dagar du lånar


Läs mer om fakturabelåning med BL Finans »


BL Finans i samarbete med Capcito

BL Finans   Capcito


Mer om factoring

Factoring är ett samlingsnamn för fakturaköp och fakturabelåning. Syftet med de båda formerna är detsamma – att företag som har en utestående kundfaktura kan få betalning för den redan i dag.

Att företaget får betalt direkt innebär att det frigörs kapital som kan användas i verksamheten. Detta innebär effektivare finansiering och ökat handlingsutrymme – och därigenom möjlighet till ökade affärer och snabbare tillväxt.

Factoring har blivit ett populärt och tidseffektivt alternativ till vanliga banklån som ofta är krångliga, tidskrävande och otillgängliga. Det ska även poängteras att bankerna blivit mer restriktiva när det gäller utlåning till småföretag och inte minst till tjänsteföretag som har personalen som den viktigaste tillgången – personalen kan gå ut genom dörren i morgon dag, som bankerna uttrycker det. 

De främsta fördelarna med factoring

 • ditt företag får betydligt bättre likviditet eftersom merparten av fakturabeloppet sätts in på företagets konto redan samma dag eller någon dag efter att fakturan har skickats
 • företaget får räntevinster eftersom kunderna i allmänhet betalar snabbare till factoringföretaget än vad de annars skulle ha gjort
 • företaget slipper en hel del arbete med faktura- och reskontra­hanteringen
 • factoringföretaget ofta är bättre på att driva en effektiv kravverksamhet vilket leder till att kundförlusterna minskar
 • factoringföretaget ofta är bättre på att ta ut dröjsmålsränta av ­kunderna.


Sälja fakturor med eller utan regress

Det finns två typer av fakturaköp – med regress och utan regress.

Vid fakturaköp med regress har du som fakturasäljare ett krav på dig att återta ansvaret för fakturan om den fortfarande är obetald ett visst antal dagar efter fakturans förfallodatum.

Vid fakturaköp utan regress övertar factoringbolaget fakturan fullt ut och övertar därmed också risken för både sen och utebliven betalning.

Med regress = ditt ansvar om din kund inte betalar

Utan regress = factoringbolaget övertar allt ansvar, även kreditrisk

Vid försenade betalningar har factoringbolaget rätt att ta ut dröjsmålsränta, inkassoavgifter, mm. Dessa tillfaller då factoringbolaget.

Fakturaköp utan regress är normalt dyrare än fakturaförsäljning med regress. När man säljer fakturor får säljaren mellan 80 och 100 % av fakturabeloppet, inklusive moms.