Laddar...
kapitalforsakring.png

Kapitalförvaltning

– smart kapitalförvaltning med riktigt låga avgifter

BL Finans Kapitalförvaltning är en digital tjänst som vi erbjuder i samarbete med Lysa. Tjänsten fungerar som ett supersmart konto där pengarna du sätter in automatiskt investeras i fonder med stor riskspridning och låga avgifter. 

  • Helt digital och automatisk tjänst
  • Låga avgifter
  • Enkelt och smidigt
  • Insättningsgaranti

Enkel, billig och smart kapitalförvaltning 

Det har aldrig varit enklare att investera. BL Finans digitala kapitalförvaltningstjänst i samarbete med Lysa fungerar som ett supersmart konto där pengarna du sätter in automatiskt investeras i fonder med stor riskspridning och låga avgifter. På så vis behåller du själv mer av avkastningen på ditt privata sparande eller på företagets överlikviditet.

Du som kör ekonomisystemet BL Administration kan genom en koppling till BL Finans Kapitalförvaltning automatiskt få transaktionerna bokförda i programmet.


Vill du placera dina privata pengar eller företagets?

foretag.png

Kapitalförvaltning Privat 
– enkelt och automatiskt sparande till låga avgifter

Vi ser kontinuerligt till att ditt konto får rätt fördelning när marknaden svänger. Sparandet sker på ett Investeringssparkonto (ISK), vilket är både smidigt och fördelaktigt. Med våra låga avgifter behåller du själv mer av avkastningen. 


Öppna konto och börja spara


Byraåstödsprogram

Kapitalförvaltning Företag 
– tjäna mer på företagets överlikviditet

Tjäna mer på företagets överlikviditet genom att investera med låga avgifter och stor riskspridning. För företag görs sparandet på ett VP-konto och vi hjälper dig med underlag för deklarationen.


Öppna konto nu


Kapitalförvaltning till extremt låga avgifter


BL Finans i samarbete med Lysa


Varför BL Finans Kapitalförvaltning?   


1

Helt digital och automatiserad kapitalförvaltning 


 
2

En av marknadens lägsta avgifter


 
3

 Enkelt, smidigt och alltid tillgängligt


 
4

Vi står på din sida 


 

Dina pengar investeras automatiskt i lågavgiftsfonder med rätt risknivå och riskspridning

Innan du öppnar ett konto hos Lysa får du besvara ett antal frågor som ligger till grund för det investeringsförslag du får. När du sedan sätter in pengar på ditt Lysakonto investeras de automatiskt i en global portfölj med den risknivå du valt.  

Genom att eliminera intressekonflikter och med hjälp av ny teknik kan Lysa erbjuda ett smartare, enklare och billigare sätt att spara på. Din portfölj övervakas ombalanseras och förbättras kontinuerligt så att dina pengar får bästa möjliga förutsättningar att växa över tid.

 Att investera i ränte- och aktieindexfonder med bred riskspridning och låga avgifter låter kanske inte så himla spännande, och det är det inte heller. Men att sätta upp en sparplan och följa den utan att låta känslorna eller tidningsrubrikerna styra är – enligt forskningen, faktisk data och nobelpristagare i ekonomi –
 bland det smartaste du kan göra.


BL Finans i samarbete med Lysa

BL Finans i samarbete med Lysa

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. 
En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

 

Jag vill veta mer om BL Finans Kapitalförvaltning!

Namn *

e-post *

Telefon *

 


kapitalförvaltning

Smart kapitalförvaltning är inte spännande

Att komma igång med ett sparande känns inte alltid helt enkelt. Hur sparar man bäst och vilka fonder ska man välja? Vad är viktigt och vem kan man lita på? Varje dag fylls löpsedlar, forum, flöden och fikarum med olika sanningar om vad du ska välja och hur du bäst ska placera dina pengar. Kollegan tipsar om en ny uppstickarfond, sparekonomerna höjer upp sina vinnaraktier, samtidigt som ekonomijournalisterna skriver att systemet kommer att kollapsa och att du istället ska satsa allt på guld. 

Vår filosofi kring kapitalförvaltning

Istället för spekulation och sensation, så baserar vi vår investeringsstrategi på data, statistik och ekonomisk forskning (som dessutom tilldelades Nobelpriset). Det visar sig att det faktiskt finns ett rätt sätt att spara. Det är inte speciellt spännande och det säljer sannolikt varken klick eller lösnummer. Men det bryr vi oss inte om. För det är rätt, smart, bevisat och på riktigt. Vår kapitalförvaltningsstrategi bygger på fyra grunder:

1. Betala låga avgifter

2. Sprid dina risker

3. Ta risker som du kan hantera

4. Fullfölj din strategi

Det är precis så här som BL Finans kapitalförvaltning i samarbete med Lysa fungerar. Allt börjar med att du besvarar några frågor om din ekonomiska situation och riskbenägenhet. Du får sedan en individanpassad global portfölj som automatiskt investerar dina pengar i, enligt oss, marknadens främsta indexprodukter. Dessutom ombalanserar vi och optimerar din portfölj kontinuerligt allteftersom tiden går.

Låg avgift och full transparens

För oss handlar allting om att förtjäna våra kunders förtroende. Och för att göra det krävs inte bara en bra produkt till låga avgifter, utan också fullständigt transparens. Idag erbjuder BL Finans i samarbete med Lysa en av marknadens lägsta avgifter för kapitalförvaltning där den totala avgiften för dig som kund aldrig kan bli högre än 0,42 %. Och det inkluderar allt – vår egen förvaltningsavgift (som max ligger på 0,24 %), avgifterna för de underliggande fonderna (som vi investerar dina pengar i), och transaktionsavgifterna för när vi köper eller säljer dina andelar. 

Och ju mer pengar du sparar, desto lägre blir avgiften. För vår snittkund, som har 62 000 kronor placerade i vår breda investeringsinriktning, med fördelningen 68 % aktier och 32 % räntor, landar den totala avgiften på 0,389 %.

Det få vill prata om

Så, om den bästa kapitalförvaltningen helt enkelt är att betala låga avgifter, sprida dina risker, bara ta risker som du kan hantera och fullfölja din sparstrategi, varför är det så få som pratar om det? Ja, dels är det en obekväm sanning för många aktörer. Nätmäklare ser gärna att du köper och säljer så ofta som möjligt på grund av intjäningen av transaktionsavgifter. Och banker tjänar fortfarande till stor del sina pengar på kickbacks, en intjäning som växer ju högre fondavgifter deras kunder betalar. Och sedan så är det ju en rätt trist sanning för journalister att skriva om, de som varje dag behöver jaga klick genom hype och sensationella börsnyheter, för att plocka hem sina annonspengar. 

Det många vill prata om (när det passar dem)

"Vår fond har vuxit +15 % i år", eller "Bäst avkastning Q4 2019", eller "Vi slog index med X procent i år". Sätten fondförvaltare marknadsför sina fonder är många, men de bygger ofta på en och samma sak – en tillfällig framgångssaga. Det viktiga att komma ihåg när detta basuneras ut till höger och vänster är just ordet tillfälligt. För faktum är att alla fonder har alltid gått bättre än index. Någon gång. Och alla fondförvaltare har alltid gått bättre än någon annan. Någon gång. 

Handlar inte om att vinna kortsiktiga sprintar

Medan vissa förvaltare väljer att skryta om hur bra de har gått (när de har gått bra), men vara tysta och gömma sina siffror när det har gått mindre bra, har vi valt att vara helt transparenta och redovisa våra siffror helt öppet – oavsett om vi eller börsen, USA eller Emerging Markets, har haft en exceptionellt bra månad eller inte. För vårt fokus ligger på en kapitalförvaltning som ger dina pengar bästa möjliga förutsättningar att växa, över tid, inte på att vinna kortsiktiga sprintar. 

Smart kapitalförvaltning är inte spännande

Ett riktigt bra sparande är inte bara ett sparande som blir av, utan också det sparandet som ligger kvar, med låg avgift, bred spridning och ränta på ränta, månad efter månad, år efter år. Och medan andra försöker göra deras sparande till något coolt, impulsivt och roligt, lite som ett spel, vill vi snarare gå åt det andra hållet och se sparande som något lika enkelt, tryggt och automatiserat som en... hemförsäkring typ. 

Det låter lite trist kanske, men med facit (forskning och data) i hand, är det just det ett riktigt bra långsiktigt sparande är – smart, enkelt och allt annat än spännande.