Dags att anmäla utbetalningskonto!

Newsroom - Dags att anmäla utbetalningskonto! - ctl00_cph1_approvedImg

Från och med 22 november behöver alla utom dödsbon anmäla utbetalningskonto till Skatteverket eftersom skatteåterbäring och andra utbetalningar inte längre kommer gå automatiskt via utbetalningskort. 

Utbetalningskonto fattas hos många

Av de cirka en miljon personer som idag är utan anmält utbetalningskonto är de flesta i åldern 18-23 år och det finns även en stor andel av 40-talisterna som är utan anmält utbetalningskonto.

Anmäl utbetalningskonto redan nu

Även om många inte förväntar sig någon utbetalning just nu rekommenderar Skatteverket att man redan nu anmäler ett utbetalningskonto, det tar lite tid att granska att kontot stämmer.

Om man inte har ett bankkonto kan man fortfarande få engångsutbetalningar manuellt, men man måste då höra av sig till Skatteverket. Det går även att anmäla utländska utbetalningskonton.

Varning för falska mejl

Skatteverket passar också på att varna för falska mejl som är i omlopp där mottagaren uppmanas klicka på en länk för att få del av sina pengar. Skatteverket är dock noga med att påpeka att de aldrig gör på det sättet och hoppas att det blir tydligare från och med 22 november då pengar enbart sätts in på mottagarens eget konto automatiskt. 

Skatteverkets pressmeddelande 2017-11-17

Få de viktigaste nyheterna kostnadsfritt!

BL Nyhetsbrev kommer en gång i månaden och sammanfattar de viktigaste nyheterna inom skatte-, redovisnings-, juridik- och personalområdet. Anmäl dig och få kostnadsfritt de senaste nyheterna.

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »