Små företag kan söka stöd för affärsutveckling

Newsroom - Små företag kan söka stöd för affärsutveckling - ctl00_cph1_approvedImg

Små företag som vill växa kan söka finansiering i form av digitaliserings- och internationaliseringscheckar från Tillväxtverket. En bra möjlighet att kunna ta in extern kompetens och stärka företagets konkurrenskraft.

Affärsutvecklingscheckar

Affärsutvecklingscheckarna har ett värde på 50 000–250 000 kronor och dessa får finansiera max halva kostnaden för köp av tjänst eller projektanställning. Checkar för internationalisering kan t ex användas till att göra marknadsundersökningar eller söka leverantörer i utlandet. En nyhet för 2019 är att pengarna även kan användas till att utreda frågor som rör brexit. Digitaliseringscheckar kan t ex användas till att ta fram en digital strategi, genomföra en digital transformation eller utveckla företagets kundrelationer.  

Vem kan söka?

Affärsutvecklingscheckarna riktar sig till företag som har 2–49 anställda och en omsättning på minst 3 miljoner kronor. Att företaget har ordning på sin ekonomi är också ett krav. Alla regioner förutom Gotland, Västernorrland och Jämtland Härjedalen har affärsutvecklingscheckar. I dessa regioner finns istället andra typer av stöd för affärsutveckling. 

Hur ansöker jag?

Du ansöker om checkarna hos den region där ditt företag bedriver sin huvudsakliga verksamhet. Då ansökningstiderna varierar är det bäst att kontakta din region för att få koll på de exakta datumen.

Få de viktigaste nyheterna kostnadsfritt!

BL Nyhetsbrev kommer en gång i månaden och sammanfattar de viktigaste nyheterna inom skatte-, redovisnings-, juridik- och personalområdet. Anmäl dig och få kostnadsfritt de senaste nyheterna.

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »

Lyssna och lär med vår podcast!

– få tips på hur du framgångsrikt driver företag!