Ideell förening

Heltäckande om juridik, skatt och ekonomi i en ideell förening

– handbok för styrelse, revisor och medlem

IDEELLA FÖRENINGAR är en idealisk bok för dig som är engagerad i en förening och som vill förstå skattereglerna och föreningsjuridiken, mm. Läs mer >>

  • Är styrelseprotokollen offentliga? 
  • Är jag ansvarig om jag reserverat mig?
  • Är det reklamskatt på skyltreklam?

Ideell förening – vi ger dig raka besked om skatten och föreningsjuridiken

Ideella föreningar är ett av de områden vi specialiserat oss på. I och med att det i princip saknas lagstiftning på föreningsområdet handlar det om att känna till vilken annan lagstiftning man kan snegla på och att ha koll på den rättspraxis som utvecklats på området. I våra handböcker IDEELLA FÖRENINGAR och IDROTTSFÖRENINGAR läser du utförligt om både föreningsjuridiken och skatten i ideella föreningar.

Bokföringen i en ideell förening liknar mycket den i ett företag men det finns delvis andra behov i föreningar. Bokföringsprogrammet BL FÖRENING har ett antal speciella funktioner som underlättar en hel del för föreningens kassör, bland annat bokföring mot olika kostnadsställen och budgetfunktion. 

Handbok om styrelsearbetet i föreningar

STYRELSEARBETE I FÖRENINGAR är ett bra stöd för föreningsstyrelser både i det praktiska arbetet och i tolkningen av föreningsjuridiken.

Läs mer »

ideell förening

Vägledning för föreningens revisor och styrelse

REVISION I FÖRENINGAR förklarar vilka normer och regler som gäller för föreningsrevision och ger dig som revisor en mängd råd och tips för revisionsarbetet.

Läs mer »

ideell förening

Föreningsbokföring i molnet

BL Förening är ett bokföringsprogram med ett antal specialfunktioner som underlättar för föreningens kassör, bland annat bokföring mot olika kostnadsställen och budgetfunktion. Med dina data i molnet får du ökad säkerhet och kommer åt bokföringen från olika platser.

Läs mer »

ideell förening

Ring oss!

Mån-tors 08:30-16:30
Fredag 08:30-16:00

0650-541400

Maila oss!

Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

info@blinfo.se

Kontakta oss

Kontakta mig

Namn:* 
Telefonnummer:* 
Kontakta mig angående:

 

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »