Bokföring

Så bokför du alla affärshändelser

– handbok med 100-tals konteringsexempel

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för dig som sköter bokföringen i ett företag eller en förening. Konteringsmallar och exempel visar hur du bokför alla typer av affärshändelser. Boken är uppdaterad med senaste BAS-kontoplanen och anpassad till nya K2-reglerna.
Läs mer »

  • Mängder av konteringsexempel
  • Utmärkt uppslagsverk
  • Senaste BAS-kontoplanen

Sköta bokföringen själv eller lämna bort den – vad är bäst?

Fördelar

Den största fördelen med att själv sköta bokföringen är att du får en bättre inblick i företagets ekonomi, bl a genom att du kan ta ut olika ekonomiska rapporter så ofta du vill. Genom att du håller dig uppdaterad om företagets ekonomi kan du också fatta mer välgrundade beslut som rör verksamheten.

Lönsamt?

Huruvida det är ekonomiskt fördelaktigt att göra bokföringen själv varierar från fall till fall. Tar du av tid som du annars kunnat sälja eller på annat sätt få intäkter från för att istället bokföra, är det tveksamt om det lönar sig ekonomiskt. Men har du tid över för bokföring innebär det naturligtvis en besparing att sköta bokföringen själv. Sedan är det förstås också en läggningsfråga – är sifferarbete någonting ångestframkallade för dig ska du förmodligen lämna ifrån dig bokföringen till en redovisningskonsult, oavsett situationen i övrigt.

Hur svårt är det?

Hur svårt är det då att lära sig bokföra? Ja, det beror delvis på hur komplex din verksamhet är. För de allra flesta handlar det om att lära sig hur ett fåtal återkommande affärshändelser ska konteras, dvs vilka konton som ska användas och på vilken sida (debet eller kredit) beloppen ska konteras. Ett bokföringsprogram underlättar det här arbetet betydligt. I samtliga bokföringsprogram från Björn Lundén Information kan du välja att använda en konteringsguide som gör konteringen åt dig – du anger bara om det är en in- eller utbetalning, vilken typ av transaktion det är (t ex hyra) och beloppet, så sköter programmet resten.

Vi har även lättlästa och handfasta bokföringsböcker för alla typer av företag. I böckerna finns konteringsmallar som visar exakt hur du ska bokföra olika affärshändelser. Det kanske snabbaste och mest effektiva sättet att lära sig löpande bokföring och att ta ut rapporter är att gå en bokföringskurs. Hos oss hittar du både ”fysiska” kurser och e-kurser online.

Handbok för bokföring och årsbokslut i enskild firma

BOKFÖRING OCH BOKSLUT I ENSKILD FIRMA hjälper dig både att upprätta ett förenklat årsbokslut och att bokföra i en enskild firma.
En komplett handbok för redovisningen i enskild firma.

Läs mer »

Vad händer i ditt företag - Jag vill sköta bokföringen själv - ctl00_cph1_pg5595_relimg

Bokföringssupport

Få snabba svar från våra experter när du är osäker på hur du ska bokföra en affärshändelse i ditt företag. Du kommer åt tjänsten dygnet runt, året om och slipper långa telefonköer dagtid.

Det fullmatade forumet ger dig korrekta svar du kan lita på och du behöver inte leta på fler ställen.

Läs mer »

Vad händer i ditt företag - Jag vill sköta bokföringen själv - ctl00_cph1_pg15209_relimg

Ring oss!

Mån-tors 08:30-16:30
Fredag 08:30-16:00

0650-541400

Maila oss!

Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

info@blinfo.se

Kontakta oss

Kontakta mig

Namn:* 
Telefonnummer:* 
Kontakta mig angående:

 

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »