Kom igång med BL Ekonomi

– för Mac

Det krävs Java för att kunna köra BL Ekonomi. Så här gör du för att kontrollera om du har Java på din dator.

Kontrollera det genom att gå till Program – Verktygsprogram och öppna programmet Terminal och vid promten skriva: java –version

Observera att det ska vara ett mellanslag mellan java och minustecknet, men inte mellan minustecknet och version. Tryck enter. Då kommer du att se vilken Java du har installerad. Om det står Java 1.6.X betyder det att du har Java 6 och då behöver du uppdatera till en senare version.

 

OBS! För att installera Java 8 laddar du ner .pkg-filen (I skrivande stund heter den: "amazon-corretto-8.212.04.2-macosx-x64.pkg") för "macOS x64" från följande länk: https://docs.aws.amazon.com/corretto/latest/corretto-8-ug/downloads-list.html. Dubbelklicka på den nedladdade filen för att starta installationen och följ anvisningarna.

Ladda ner programmet

Klicka på nedladdningslänken blekonomi-mac.zip för att ladda ner filen. Gör så här beroende på vilken webbläsare du använder:

  • Safari – klicka på filen som då laddas hem. Vanligtvis sparas filen i mappen Hämtade filer. Safari packar upp programmet åt dig så dra och släpp den orange ikonen till din programmapp.
  • Firefox och Google Chrome – klicka på länken och spara fil. Filen laddas ner i ett litet fönster som heter Filhämtaren. När nedladdningen är klar ska du dubbelklicka på filen för att packa upp programmet. Dra och släpp programmet i din programmapp.


Nu är installationen klar och du kan mata ut enheten BL Ekonomi.

Starta BL Ekonomi:
  1. När programmet startas första gången ska du som först vill testa programmet välja att skapa en nyckel för testlicens (giltig i 30 dagar).
  2. Programmet ska sedan startas om för att din licensnyckel ska aktiveras.
  3. När programmet startas igen ska du lägga in de användaruppgifter du kommer att använda när du loggar in i programmet.
  4. Nu kan du börja använda BL Ekonomi!
     

Skapa/registrera licensnyckel och lägg upp en användare

I den här filmen visar vi hur du gör:

Lägg till fler programdelar

Om du redan har laddat ner och installerat BL Ekonomi kan du själv utöka din programlicens direkt i programmet. Så här gör du »

pusselgubbar_gra.png