Avtal om förmånsbil – mall

– mall för avtal om förmånsbil (tjänstebil)

När en anställd får tillgång till en förmånsbil bör du som arbetsgivare upprätta ett avtal med den anställde där villkoren för förmånsbilen framgår. Med den här mallen skapar du snabbt och enkelt ett genomtänkt avtal om förmånsbil.

   

  12 månaders prenumeration. Moms tillkommer. Betalkort eller faktura (ingen avgift).

  Levereras online. Din mall finns tillgänglig för nedladdning i 12 mån på Mina Sidor efter köpet.

  När en anställd får tillgång till en förmånsbil bör du som arbetsgivare upprätta ett avtal med den anställde där villkoren för förmånsbilen framgår. Det gäller t ex avtalstid, uppsägning, vem som får använda bilen och hur och vem som ska stå för olika kostnader gällande bilen.

  Vår mall för avtal om bilförmån är skriven utifrån hur ett avtal om förmånsbil normalt ser ut. Du kan dock ändra i avtalsvillkor genom att redigera i filen.

  Litet mer om avtal om förmånsbil

  Får den anställde använda arbetsgivarens bil privat är det normalt en skattepliktig förmån. Reglerna om bilförmån innebär att den anställde ska beskattas för privat användning av en bil som hon eller han har tillgång till genom sin anställning. Det behöver inte ens vara den anställde själv som använder bilen för att det ska uppstå en bilförmån. Om en närstående till den anställde får disponera bilen uppkommer också en bilförmån som den anställde får skatta för. Bilförmån beskattas alltid schablonmässigt. Det innebär att förmånsvärdet beräknas enligt särskilda allmänna råd från Skatteverket.


  130 dokumentmallar för 699 kr

  Använd våra dokument­mallar när du behöver upp­rätta ett doku­ment, t ex ett köpe­avtal, ett köpebrev eller en fak­tura, en bolags­ordning, ett anställ­nings­avtal, en kör­journal, ett gåvobrev, ett testa­mente eller en framtidsfullmakt. Du sparar tid och mini­merar sam­tidigt risken för fel.

  Stora mall­paketet inne­håller mallar för snart sagt alla de doku­ment du kan behöva upp­rätta både i före­taget och privat. 

  Läs mer »
  Stora mallpaketet

  När du beställt en mall från oss hämtar du den genom att logga in på Mina sidor, alternativt gå till Mina sidor direkt om du redan är inloggad. Du loggar in med de kunduppgifter du angav i samband med köpet eller som du angivit tidigare. Saknar du användaruppgifter kan du hämta dem via länken "Glömt lösenord".

  Mallen finns under Mina sidor i ett helt år från köpet. När du laddat hem en mall har du tillgång till den för evig tid, det är bara inloggningstiden som är begränsad till ett år.

  När du laddat hem mallen är det bara att fylla i den på skärmen och skriva ut det färdiga dokumentet på papper. Tillsammans med mallen får du en pdf-fil som beskriver vilka regler som gäller vid utformandet av dokumentet och vilka uppgifter det ska innehålla.

  Mallar som är i pdf-format har begränsad redigeringsmöjlighet och kan inte sparas ifyllda med exempelvis Adobe Reader. Det finns dock gratisprogram som kan hantera detta, bl a Perfect PDF Reader.

  I och med att du får två filer (mallfil + anvisningsfil) är filerna zippade i en mapp. Saknar du zip-program i din dator kan du ladda hem ett kostnadsfritt sådant här:  http://www.7-zip.org/

   Ring oss!

   Mån-tors 08:30-16:30
   Fredag 08:30-16:00

   0650-541400

   Maila oss!

   Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

   info@blinfo.se

   Kontakta oss

   Kontakta mig

   Namn:* 
   Telefonnummer:* 
   Kontakta mig angående:

    

   För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »