avtal om direktpension

Avtal om direktpension

– lättanvänd mall

En direktpension är ett avtal mellan ditt företag och en anställd, till exempel dig själv som ägare. Med den här mallen upprättar du ett korrekt direktpensionsavtal. Mallen fungerar bäst för investeringar som förvaltas i depå.

   

  12 månaders prenumeration. Moms tillkommer. Betalkort eller faktura (ingen avgift).

  Levereras online. Din mall finns tillgänglig för nedladdning i 12 mån på Mina Sidor efter köpet.

  Om mallen Avtal om direktpension

  En direktpension är ett avtal mellan ditt företag och en anställd, till exempel dig själv som ägare. Avtalet innebär ett löfte om pension som betalas ut direkt från företaget och kan användas som ett alternativ eller komplement till en vanlig tjänstepension.

  Denna mall för avtal om direktpension är främst avsedd för investeringar som förvaltas i depå. Om investeringen inte ska förvaltas i en depå behöver du ändra i malltexten.

  Fördelen med direktpension

  Den största fördelen med direktpension jämfört med traditionellt pensionssparande är att du sitter på båda sidorna av förhandlingsbordet. Som ägare till bolaget kan du t ex besluta att avtalet om direktpension ska hävas. Det kapital du sätter av till en direktpension är inte låst – häver du utfästelsen kan kapitalet användas i företaget eller delas ut som utdelning.

  Pantförskrivning

  Oftast kopplar man avtalet om direktpension till en företagsägd kapitalförsäkring. Försäkringen pantförskrivs mot mottagaren (som ofta är företagets ägare). Tanken är att din pension ska vara säkrad om företaget skulle gå i konkurs eller liknande. Det går även att lägga upp en direktpensionslösning helt utan koppling till något försäkringsbolag. Det som är viktigast för att vara säkrad vid en konkurs och liknande är att direktpensionsinvesteringen pantförskrivs.

  Vår mall för avtal om direktpension innehåller dels villkoren för pensionsutfästelsen, dels pantförskrivningen. Du måste dock meddela depåförvaltaren att denne ska notera pantförskrivningen. Oftast kräver depåförvaltaren en kopia av pensionsutfästelsen där pantförskrivningen framgår.

  130 dokumentmallar för 699 kr

  Använd våra dokument­mallar när du behöver upp­rätta ett doku­ment, t ex ett köpe­avtal, ett köpebrev eller en fak­tura, en bolags­ordning, ett anställ­nings­avtal, en kör­journal, ett gåvobrev, ett testa­mente eller en framtidsfullmakt. Du sparar tid och mini­merar sam­tidigt risken för fel.

  Stora mall­paketet inne­håller mallar för snart sagt alla de doku­ment du kan behöva upp­rätta både i före­taget och privat. 

  Läs mer »
  Stora mallpaketet

   Ring oss!

   Mån-tors 08:30-16:30
   Fredag 08:30-16:00

   0650-541400

   Maila oss!

   Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

   info@blinfo.se

   Kontakta oss

   Kontakta mig

   Namn:* 
   Telefonnummer:* 
   Kontakta mig angående:

    

   För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »