kallelse-information-om-arbetsbrist-mall.png

Kallelse information om arbetsbrist

– mall för arbetsgivare

Den här mallen hjälper dig som är arbetsgivare att utforma en korrekt kallelse till möte med syfte att informera om arbetsbrist.

   

  12 månaders prenumeration. Moms tillkommer. Betalkort eller faktura (ingen avgift).

  Levereras online. Din mall finns tillgänglig för nedladdning i 12 mån på Mina Sidor efter köpet.

  Den här mallen hjälper dig som är arbetsgivare att utforma en korrekt kallelse till möte med syfte att informera om arbetsbrist.

  Efter att du som arbetsgivare konstaterat att det råder arbetsbrist måste du förhandla med berörda fackliga organisationer innan du går vidare med uppsägningsprocessen. Du kan inte fatta beslut förrän du förhandlat klart med facket.

  Förhandlingsskyldigheten gäller oavsett om den anställde omfattas av lagen om anställningsskydd (LAS) eller inte. Det beror på att medbestämmandelagen, där förhandlingsskyldigheten regleras, även gäller vd, arbetsgivarens familj m fl som inte omfattas av LAS.

  En förhandling om uppsägning på grund av arbetsbrist är en viktig fråga för de berörda fackliga organisationerna. För att dessa ska vara väl insatta i vad förhandlingen ska handla om är du som arbetsgivare skyldig att informera om detta i god tid före förhandlingen.

  Informationsskyldigheten gäller mot varje organisation som förhandlar i frågan.

  130 dokumentmallar för 699 kr

  Använd våra dokument­mallar när du behöver upp­rätta ett doku­ment, t ex ett köpe­avtal, ett köpebrev eller en fak­tura, en bolags­ordning, ett anställ­nings­avtal, en kör­journal, ett gåvobrev, ett testa­mente eller en framtidsfullmakt. Du sparar tid och mini­merar sam­tidigt risken för fel.

  Stora mall­paketet inne­håller mallar för snart sagt alla de doku­ment du kan behöva upp­rätta både i före­taget och privat. 

  Läs mer »
  Stora mallpaketet

  När du beställt en mall från oss hämtar du den genom att logga in på Mina sidor, alternativt gå till Mina sidor direkt om du redan är inloggad. Du loggar in med de kunduppgifter du angav i samband med köpet eller som du angivit tidigare. Saknar du användaruppgifter kan du hämta dem via länken "Glömt lösenord".

  Mallen finns under Mina sidor i ett helt år från köpet. När du laddat hem en mall har du tillgång till den för evig tid, det är bara inloggningstiden som är begränsad till ett år.

  När du laddat hem mallen är det bara att fylla i den på skärmen och skriva ut det färdiga dokumentet på papper. Tillsammans med mallen får du en pdf-fil som beskriver vilka regler som gäller vid utformandet av dokumentet och vilka uppgifter det ska innehålla.

  Mallar som är i pdf-format har begränsad redigeringsmöjlighet och kan inte sparas ifyllda med exempelvis Adobe Reader. Det finns dock gratisprogram som kan hantera detta, bl a Perfect PDF Reader.

  I och med att du får två filer (mallfil + anvisningsfil) är filerna zippade i en mapp. Saknar du zip-program i din dator kan du ladda hem ett kostnadsfritt sådant här:  http://www.7-zip.org/

   Ring oss!

   Mån-tors 08:30-16:30
   Fredag 08:30-16:00

   0650-541400

   Maila oss!

   Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

   info@blinfo.se

   Kontakta oss

   Kontakta mig

   Namn:* 
   Telefonnummer:* 
   Kontakta mig angående:

    

   För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »