offertforfragan-mall.png

Offertförfrågan

– mall för offertförfrågan (anbudsbegäran)

En offertförfrågan, eller anbudsbegäran som det också kallas, är en uppmaning till mottagaren att lämna en offert till avsändaren med det innehåll som avsändaren bestämt. Den här mallen är främst anpassad för offertförfrågan avseende varor.

   

  12 månaders prenumeration. Moms tillkommer. Betalkort eller faktura (ingen avgift).

  Levereras online. Din mall finns tillgänglig för nedladdning i 12 mån på Mina Sidor efter köpet.

  En offertförfrågan eller anbudsbegäran är en uppmaning till mottagaren att lämna en offert till avsändaren med det innehåll som avsändaren bestämt. "Förfrågaren" är inte på något sätt bunden av sin offertförfrågan.

  Tillsammans med mallen får du en pdf-fil som beskriver reglerna kring avtalsslutande och vilka uppgifter en offertförfrågan bör innehålla.

  Mallen är främst anpassad för offertförfrågan avseende varor. För tjänster kan den vara något begränsad.

  Litet mer om offertförfrågan

  En offertförfrågan (anbudsbegäran) lämnas utan förbindelse (”utan obligo”). En offertförfrågan är endast en uppmaning till mottagaren att lämna en offert till avsändaren med det innehåll som avsändaren bestämt. ”Förfrågaren” är inte på något sätt bunden av sin offertförfrågan.

  Om mottagaren svarar på offertförfrågan anses detta svar vara en ”ny” offert. Nu är det den ursprunglige avsändaren som kan acceptera.

  Innehållet i en offertförfrågan skiljer sig från en offert på följande punkter:

  • Rubriken, som ska vara Offertförfrågan eller Anbudsbegäran.
  • Pris anges normalt inte i en offertförfrågan.
  • Datum för när offerten senast ska ha inkommit.


  Observera att en offertförfrågan sällan är lika detaljerad som en offert. Ofta består en offertförfrågan helt enkelt av en specifikation av vad man vill få in offert på, sedan är det är upp till offertlämnaren att ange villkoren i den offert han lämnar.

  130 dokumentmallar för 699 kr

  Använd våra dokument­mallar när du behöver upp­rätta ett doku­ment, t ex ett köpe­avtal, ett köpebrev eller en fak­tura, en bolags­ordning, ett anställ­nings­avtal, en kör­journal, ett gåvobrev, ett testa­mente eller en framtidsfullmakt. Du sparar tid och mini­merar sam­tidigt risken för fel.

  Stora mall­paketet inne­håller mallar för snart sagt alla de doku­ment du kan behöva upp­rätta både i före­taget och privat. 

  Läs mer »
  Stora mallpaketet

  När du beställt en mall från oss hämtar du den genom att logga in på Mina sidor, alternativt gå till Mina sidor direkt om du redan är inloggad. Du loggar in med de kunduppgifter du angav i samband med köpet eller som du angivit tidigare. Saknar du användaruppgifter kan du hämta dem via länken "Glömt lösenord".

  Mallen finns under Mina sidor i ett helt år från köpet. När du laddat hem en mall har du tillgång till den för evig tid, det är bara inloggningstiden som är begränsad till ett år.

  När du laddat hem mallen är det bara att fylla i den på skärmen och skriva ut det färdiga dokumentet på papper. Tillsammans med mallen får du en pdf-fil som beskriver vilka regler som gäller vid utformandet av dokumentet och vilka uppgifter det ska innehålla.

  Mallar som är i pdf-format har begränsad redigeringsmöjlighet och kan inte sparas ifyllda med exempelvis Adobe Reader. Det finns dock gratisprogram som kan hantera detta, bl a Perfect PDF Reader.

  I och med att du får två filer (mallfil + anvisningsfil) är filerna zippade i en mapp. Saknar du zip-program i din dator kan du ladda hem ett kostnadsfritt sådant här:  http://www.7-zip.org/

   Ring oss!

   Mån-tors 08:30-16:30
   Fredag 08:30-16:00

   0650-541400

   Maila oss!

   Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

   info@blinfo.se

   Kontakta oss

   Kontakta mig

   Namn:* 
   Telefonnummer:* 
   Kontakta mig angående:

    

   För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »