AGB

Förkortning för avgångsbidrag. AGB är en avtalsförsäkring som betalas ut när en anställd förlorat sitt arbete på grund av att företaget varaktigt dragit ner på personal eller det inom de senaste sex månaderna inte gått att få något nytt arbete inom branschen. Gäller framför allt byggnads-, anläggnings-, måleri- och sjöfartsbranschen, dvs branscher där personal regelmässigt anställs för ett visst tidsbegränsat arbete. AGB-ersättning är en skattepliktig inkomst.

Ordlista - Ordförklaring för AGB - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för AGB - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för AGB - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.