Bouppgivare

I samband med att någon avlider brukar den som bäst känner till dödsboet vara bouppgivare.

Bouppgivaren ska redogöra för allt han eller hon känner till om boet så att alla tillgångar och skulder kommer med i bouppteckningen. Oftast är den efterlevande maken eller någon annan dödsbodelägare bouppgivare men det kan vara någon utomstående.

Bouppgivaren måste vara med vid bouppteckningsförrättningen och intyga att uppgifterna i bouppteckningen är riktiga. Han eller hon ska dessutom intyga att alla skattepliktiga gåvor under de senaste tio åren från den avlidne till arvingar eller testamentstagare har tagits med i bouppteckningen.

Ordlista - Ordförklaring för bouppgivare - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för bouppgivare - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för bouppgivare - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.