Centrala skatteregistret (CSR)

Ett register som administreras av Skatteverket och som innehåller information om vilket skatteavdrag som ska göras för en viss skattskyldig. För att underlätta arbetsgivarens administration av skatteavdrag har Skatteverket skapat vissa maskinella frågerutiner mot det centrala skatteregistret, s k CSR-förfrågan. Med hjälp av dessa rutiner kan arbetsgivare/utbetalare få de uppgifter som krävs för att göra skatteavdrag utan att arbetstagaren/betalningsmottagaren behöver visa upp sin A-skattsedel.

Ordlista - Ordförklaring för centrala skatteregistret (CSR) - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för centrala skatteregistret (CSR) - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för centrala skatteregistret (CSR) - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.