Dagskursmetoden

Metod för att redovisa självständiga utlandsverksamheter som bedrivs i länder med normal inflation. I länder med hög inflation (över 25%) ska redovisningen inflationsjusteras innan redovisningen räknas om till rapportvalutan. Som alternativ till att inflationsjustera kan den monetära metoden användas. När dagskursmetoden används börjar man med att räkna om balansräkningens tillgångar och skulder till rapportvalutan (svensk valuta). Vid omräkningen används balansdagens kurs.

Ordlista - Ordförklaring för dagskursmetoden - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för dagskursmetoden - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för dagskursmetoden - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.