Diskonteringspapper

Värdepapper på penningmarknaden med kort löptid (högst två år). Är löptiden längre brukar man tala om nollkupongobligation. Låntagaren betalar inte formell ränta, utan i stället ges värdepappret ut till ett belopp som understiger det nominella beloppet. Skillnaden mellan emissionspriset och inlösenbeloppet är formellt sett en kapitalvinst, men behandlas som ränta. Bankcertifikat och statsskuldväxlar är exempel på diskonteringspapper.

Ordlista - Ordförklaring för diskonteringspapper - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för diskonteringspapper - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för diskonteringspapper - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.