Flaggning

När en fysisk eller juridisk person köper eller säljer aktier i ett svenskt noterat bolag ska marknaden informeras när innehavet passerar varje femprocentsgräns, dvs 5%, 10%, 15% osv upp till 90%. Det kallas uppflaggning när innehavet går över en femprocentsgräns och nedflaggning när innehavet går under en femprocentsgräns. Gränserna gäller både kapital och röster. Med aktier jämställs här alla övriga aktierelaterade instrument, t ex optioner (inte standardiserade), inköpsrätter, lånade aktier och konvertibla skuldebrev.

Ordlista - Ordförklaring för flaggning - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för flaggning - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för flaggning - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.