Förvärvskälla

Uttryck som har tagits bort i inkomstskattelagen eftersom det oftast inte längre behövs, t ex behöver man inte längre tala om förvärvskällor i inkomstslagen tjänst och kapital. I inkomstslaget näringsverksamhet särskiljs numera olika beräkningsenheter genom uttrycket näringsverksamheter. Varje beräkningsenhet (varje enhet där det ska göras en separat beräkning av ett skattemässigt resultat) utgör en näringsverksamhet.

Ordlista - Ordförklaring för förvärvskälla - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för förvärvskälla - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för förvärvskälla - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.