Hemförsäkring

Försäkring som gäller för sådant lösöre som finns i ett normalt hem och som enbart används för privat bruk. Försäkringsbolagen ersätter skador på egendom orsakade av exempelvis brand och stöld. Normalt ingår även ansvarsförsäkring, rättsskyddsförsäkring, överfallsskydd och reseförsäkring i hemförsäkringen. Försäkringsbolagen ersätter inte skador på egendom som används i en näringsverksamhet. Har en företagare sin verksamhet i bostaden och vill ha försäkringsskydd för inventarier mm, måste denne teckna en företagsförsäkring.

Ordlista - Ordförklaring för hemförsäkring - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för hemförsäkring - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för hemförsäkring - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.