Konsumenttjänstlagen

Lag (1985:716) som gäller när en privatperson köper en tjänst av en näringsidkare. Det kan exempelvis vara när en privatperson anlitar en näringsidkare för arbete på lösa saker, t ex en klocka eller en bil, eller arbete på fast egendom. Konsumenttjänstlagen är tvingande, dvs parterna får inte avtala om sämre villkor för konsumenten än de som gäller enligt lagen. Konsumenttjänstlagen innehåller bland annat bestämmelser om betalning, felaktig tjänst, köparens avbeställningsrätt, reklamation, dröjsmål och påföljder vid avtalsbrott.

Ordlista - Ordförklaring för konsumenttjänstlagen - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för konsumenttjänstlagen - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för konsumenttjänstlagen - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.