Kontokredit

Innebär att en kontohavare får göra uttag i form av ett lån upp till ett visst, med banken avtalat belopp. En kontokredit är vanligen knuten till det vanliga företagskontot och används ofta för att täcka företagets behov av rörelsekapital. På kontokrediten betalas en fast årlig avgift (limitavgift), som normalt uppgår till 1–2 procent av det beviljade kreditbeloppet (limitbeloppet). På det belopp som företaget faktiskt utnyttjar betalas en överenskommen (fast eller rörlig) ränta.

Ordlista - Ordförklaring för kontokredit  - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för kontokredit  - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för kontokredit  - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.