Kostförmån

När en arbetsgivare ger en anställd fri eller subventionerad kost är detta normalt en skattepliktig kostförmån. En anställd som får fri kost ska beskattas för kostförmån oavsett om denne får förmånen vid enstaka tillfällen eller varje dag. Kost som en anställd får på grund av sin anställning ska alltid beskattas, oavsett om det är arbetsgivaren eller någon annan som betalar. Det finns vissa undantag då förmån av fri kost kan vara skattefri, exempelvis kost vid representation. Skatteverket fastställer varje år schablonmässiga kostförmånsvärden.

Ordlista - Ordförklaring för kostförmån - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för kostförmån - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för kostförmån - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.