Kreditkort

En typ av kontokort. Vid betalning med kreditkort dras inte köpesumman direkt från innehavarens bankkonto, utan sätts upp på ett skuldkonto. Innehavaren betalar skulden i efterhand, vanligtvis med ränta från inköpsdagen till betalningsdagen. Det finns också kort som är ett mellanting mellan kreditkort och betalkort. Sådana kort fungerar som betalkort så länge det finns pengar på kontot och som kreditkort när tillgångssaldot inte räcker.

Ordlista - Ordförklaring för kreditkort - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för kreditkort - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för kreditkort - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.