Negativ avtalsbindning

Negativ avtalsbindning är en metod att sluta avtal som går ut på att ge anbud som är bindande om mottagaren inte aktivt säger ifrån. Det är inte tillåtet att använda negativ avtalsbindning. Det finns dock vissa undantag. Tidningsföretag och försäkringsbolag får skicka ut fakturor till kunder när deras prenumerationer löper ut respektive när försäkringarna måste förnyas.

Ordlista - Ordförklaring för negativ avtalsbindning - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Negativ avtalsbindning

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Negativ avtalsbindning

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.