Offentligt ackord

Ett offentligt ackord är en överenskommelse som beslutas vid en ackordsförhandling och som innebär att fordringarna ska sättas ned och betalas på närmare angivet sätt. Om det inte går att nå en frivillig ackordsuppgörelse (underhandsackord) kan gäldenären begära att ett offentligt ackord ska inledas. Det går inte att enbart begära att ett offentligt ackord ska inledas. Gäldenären måste tidigare ha ansökt om eller i samband med ansökan om offentligt ackordsförfarande ansöka om företagsrekonstruktion. Offentligt ackord rör enbart borgenärer som har oprioriterade fordringar.

Förenklar företagandet med kunskap & mjukvara - Bjorn Lunden - Ordförklaring för offentligt ackord - ctl00_cph1_infoBanner_bannerImg

Björn Lundén är ett kunskaps- och programvaruföretag som sedan mer än 35 år förenklar vardagen för små och medelstora företag. Främst genom att erbjuda moderna programlösningar, begriplig information och praktiska verktyg för att sköta företagets skatt och deklaration, redovisning, löner och personalfrågor.