Påminnelseavgift

Avgift som en säljare under vissa förutsättningar får ta ut av köparen om denne är sen med betalningen. Det krävs ett avtal för att säljaren ska ha rätt att ta ut påminnelseavgift. Det är inte tillräckligt att bara meddela köparen om avgiften på fakturan. Om parterna har avtalat om att köparen ska betala påminnelseavgift vid för sen betalning, får säljaren enligt lag ta ut högst 60 kr för en skriftlig betalningspåminnelse. Detta räknas per kravbrev, även om kravbrevet avser flera skulder. Man får normalt inte ta ut mer än en påminnelseavgift per fordran.

Ordlista - Ordförklaring för påminnelseavgift - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för påminnelseavgift - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för påminnelseavgift - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.