Sale and lease back

Innebär att ett företag säljer viss utrustning till ett finansbolag och sedan leasar (se leasing) den sålda utrustningen av finansbolaget. Ibland kan den tidigare ägaren efter en viss tid köpa tillbaka utrustningen. Handlar sale and lease back-avtalet om en fastighet uppkommer det problem, eftersom ett avtal om framtida köp av en fastighet är ogiltigt. Ofta löser man detta genom att lägga in fastigheten i ett aktiebolag och ställa ut en option om återköp av aktierna i bolaget. Man måste då lita på att fastigheten kommer att finnas kvar i bolagets ägo.

Ordlista - Ordförklaring för sale and lease back - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för sale and lease back - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för sale and lease back - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.