Sparlån

Lån som beviljas mot att låntagaren först uppfyllt ett visst sparkrav. Ett normalt sparlån består av minst sex månaders försparande innan lånet beviljas. Sedan följer amortering och eftersparande under lånetiden. Låntagaren sparar alltså både innan lånet betalas ut och under amorteringstiden. När hela lånet är återbetalt får låntagaren disponera det belopp som sparats under amorteringstiden.

Ordlista - Ordförklaring för sparlån - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för sparlån - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för sparlån - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.