Tilläggsbouppteckning

Komplettering till en bouppteckning, som ska göras om man efter det att bouppteckningen är registrerad upptäcker att någonting blivit fel, t ex om det dykt upp en ny skuld eller att det visar sig att det finns fler (eller färre) dödsbodelägare.

Dessutom ska en tilläggsbouppteckning alltid göras om den avlidne hade en sambo vars hela egendom inte har antecknats i huvudbouppteckningen och denne efter huvudbouppteckningen begär att få avräkna sina skulder på den egendom som inte ska ingå i bodelningen från de tillgångar som ska ingå.

Ordlista - Ordförklaring för tilläggsbouppteckning - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för tilläggsbouppteckning - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för tilläggsbouppteckning - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.