Undersökningsplikt

En fastighetsköpares plikt att undersöka en fastighet före köpet. Undersökningsplikten innebär att köparen inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid en normal undersökning. Säljaren av en fastighet är bara ansvarig för dolda fel. En köpare av lös egendom har ingen generell undersökningsplikt. Däremot kan köparen inte reklamera sådana fel som denne borde ha upptäckt vid en undersökning av varan.

Ordlista - Ordförklaring för undersökningsplikt - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för undersökningsplikt - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för undersökningsplikt - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.