Världsbanken

Vedertagen benämning på Internationella återuppbyggnads- och utvecklingsbanken (International Bank for Reconstruction and Development, IBRD). Världsbanken har till syfte att medverka till medlemsstaternas ekonomiska utveckling genom att ge lån med förmånliga villkor till investeringar för produktiva ändamål. Världsbanken tillhandahåller även rådgivning, teknisk hjälp och kunskap till utvecklingsländer i syfte att bekämpa fattigdom och förbättra levnadsstandarden i dessa länder. Världsbanken samarbetar med Internationella utvecklingsfonden och Internationella finansieringsbolaget. De tre brukar benämnas Världsbanksgruppen.

Ordlista - Ordförklaring för Världsbanken - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för Världsbanken - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för Världsbanken - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.