Varumärke

Ett kännetecken för en vara eller en tjänst som har till syfte att särskilja och identifiera varan eller tjänsten från andra varor och tjänster. Ett varumärke kan bestå av ord, siffror, ljud eller figurer. Skyddet för varumärken kan uppstå genom registrering eller inarbetning. Den som har ett skyddat varumärke har ett skydd mot intrång, vilket innebär att andra hindras från att använda liknande namn. Intrång i någon annans varumärke är straffbart och kan leda till skadeståndsskyldighet, böter eller fängelsestraff. Ansökan om varumärkesregistrering lämnas till PRV. Skyddet gäller endast i Sverige. Vill man ha skydd i andra länder måste registrering ske där.

Ordlista - Ordförklaring för varumärke - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för varumärke - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för varumärke - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.