Verkshöjd

Upphovsrättsligt begrepp. Endast litterära eller konstnärliga produkter som uppnår verkshöjd kan skyddas av upphovsrätten. En produkt har verkshöjd om den har en konstnärlig särprägel, individualitet och originalitet. Som huvudregel för bedömningen kan sägas att ett verk inte ska kunna ha skapats av två personer oberoende av varandra. Detta innebär att alltför enkla produkter inte skyddas av upphovsrätten.

Ordlista - Ordförklaring för verkshöjd - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för verkshöjd - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för verkshöjd - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.