Laddar...
Pressrum

Pressrum

– pressmeddelanden och bildarkiv

Välkommen till Björn Lundéns pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden samt ett bildarkiv med fria högupplösta bilder och logotyper för nedladdning.  

Presskontakt:
Ulf Bokelund Svensson, vd 
ulf.svensson@bjornlunden.se

Lena Sörell, vice vd
lena.sorell@bjornlunden.se

Pressmeddelanden från Björn Lundén AB:


Uppmanar byråerna att strunta i deklarationerna 
2020-04-06

Mitt i krisen uppmanar Ulf Bokelund Svensson, vd för Björn Lundén, redovisningsbyråerna att slänga allt annat åt sidan och fokusera helt på rådgivning och att handgripligen hjälpa företagen med finansiering, personal, förhandlingar, osv.

Läs mer »

 
Ohållbar situation för redovisningskonsulterna 
2020-03-27

Regeringen och myndigheter som Skatteverket och Bolagsverket måste förstå allvaret i situationen – de måste hjälpa redovisningsbyråerna att klara av de närmaste månaderna utan att redovisningskonsulterna ska riskera att gå under av belastningen. 

Läs mer » 

Nya stöden kan visa sig bli en mardröm

2020-03-25

De nya stödåtgärderna med korttidspermittering och anstånd med skattebetalningar kom som ett ljus i mörkret för många hårt pressade företag och företagsägare. Nu riskerar ljuset att tvärslockna och stöden bli en mardröm. 

Läs mer »

 

Björn Lundén har flest digitalt lämnade årsredovisningar

2020-01-08

Var tredje digital årsredovisning till Bolagsverket lämnas via Björn Lundéns program. Man kan redan nu konstatera att de företag som har börjat att skicka in digitalt fortsätter att göra det och uppskattar enkelheten.

Läs mer »

Integrerade företagslån  för Sveriges småföretagare

2019-12-05

Björn Lundén lanserar tillsammans med Marginalen Bank samprofilerade lån för småföretag. Tack vare en garanti från Europeiska Investeringsfonden (EIF) behöver företagen endast gå i borgen för 20 procent av företagslånets värde.

Läs mer »

Handelsstudenter i Göteborg första Björn Lundén-stipendiaterna

2019-10-15

Vinnarna av det första Björn Lundén-stipendiet på 10 000 kr har nu utsetts.  Pristagarna är Jon Samuel Lasses och Robert Eliasson, båda studenter vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Läs mer »

Björn Lundén och Bygglet förenklar för byggföretag

2019-08-19

Programleverantören Björn Lundén har inlett ett sam­arbete med Bygglet – det ledande digitala projekt­verktyget i bygg­branschen. Genom en sömlös koppling mellan Bygglet och Björn Lundéns program kan byggföretagen spara tid och minska risken för fel.

Läs mer »

Björn Lundén kliver över 100-miljonersstrecket

2019-05-08

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén omsätter för första gången över 100 miljoner kr. När räkenskapsåret i dagarna summerades kunde Björn Lundéns vd Ulf Bokelund Svensson konstatera att det gått över förväntan.

Läs mer »

Björn Lundén gör RÄTT onlinekurser

2019-04-04

Björn Lundén utökar sitt samarbete med Sanoma Utbildning och gör onlinekurser av den populära Rättserien, med flaggskeppet Redovisa Rätt. Samarbetet innefattar även bredare onlinekurser som passar för den vanliga företagaren.

Läs mer »

Björn Lundén nominerat till årets tillväxtföretag

2019-03-01

– Jag är jätteglad för den här nomineringen och huruvida vi vinner är faktiskt inte så viktigt. Både Hylla-galan i sig och nomineringen är var för sig så positiva att jag ser det här som en vinst, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén.

Läs mer »

Björn Lundén förenklar företagens finansiering

2019-02-27

I samarbete med Capcito – som har bland annat SEB och Collector Bank i ryggen – kan nu Björn Lundén erbjuda sina kunder smidig finansiering direkt i ekonomisystemet. BL Finans, som tjänsten kallas, handlar om snabb men seriös finansiering för företag. 

Läs mer »

Följer svenska företag reglerna i GDPR?

2019-01-23

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har gjort en enkätundersökning där närmare tusen företag svarat på hur de upplever och har agerat till följd av den nya dataskyddsförordningen GDPR, som infördes i maj 2018.
Läs mer »

 
Nyinstiftat stipendium för ekonomistudenter
2018-11-29

Som ett av Sveriges ledande kunskaps- och programvaruföretag inom redovisning och skatt vill Björn Lundén stimulera studenter som väljer att fördjupa sig inom dessa områden. Stipendiet som är på 10 000 kr delas ut i oktober 2019.

Läs mer »

 


Björn Lundén i media

2019-12-05 "Björn Lundén lanserar tillsammans med Marginalen Bank samprofilerade lån för småföretag som ett led i att hjälpa företagen med finansiering och tillväxt."

Läs artikel »

2019-10-14 "Björn Lundén först ut med AI-baserat rådgivarverktyg för redovisningskonsulter " 
Läs artikel »
2019-05-27 "Redovisningsbranschen har goda förutsättningar för AI" 
Läs artikel »
2019-05-16 "Företaget i Näsviken slår rekord"
Läs artikel »
2016-04-24 "De blev årets företagare"
Läs artikel »Bildarkiv

I vårt bildarkiv finns fria högupplösta bilder för nedladdning. Du hittar dels loggor för Björn Lundén och för Digitala Företaget, dels porträttbilder på nyckelpersoner i företaget.

Till bildarkivet »