BLe-Bokforing-screen.png
Trygghetsgaranti

BL Ekonomi Bokföring

– för Windows, Mac och Linux

BL Ekonomi Bokföring är ett lättanvänt bokföringsprogram som passar för alla företagsformer och operativsystem. I priset ingår programsupport, säker serverlagring, säkerhetskopiering och programuppdateringar. 


 • Internetbaserat
 • Lokalt
 • Ett riktigt program med molnets alla fördelar
 • Alltid uppdaterat
 • Konteringsguider och ekonomiöversikt
 • Säker lagring och säkerhetskopiering
 • Stöd för förenklat årsbokslut
 • Programsupport ingår
 • Kan integreras med BL Ekonomi Fakturering
Läs recensioner »

Priset är för 1 användare och 1 företag. Du provar programmet under 1 månad utan kostnad. Avtalet gäller tillsvidare. Betalning sker i förskott på 3, 6 eller 12 månader. Avtalet löper därefter vidare i samma omfattning om inte annat överenskommits innan avtalstidens utgång. Ingen uppsägningstid. Pris per ytterligare företag eller användare 79 kr/månad.

Allmänna villkor »

Kom igång direkt! Klicka på knappen och följ instruktionerna för att köra igång programmet.
Funktioner »
Support »
Tilläggstjänster »
Teknisk info »
Recensioner »


BL Ekonomi Bokföring är ett internetbaserat bokföringsprogram som bygger på vår långa erfarenhet av lättanvända bokföringsprogram.

Dina data lagras på en säker server och du har alltid en uppdaterad version av programmet. Lagring av 2 GB data (motsvarar ca 4 000 pdf-fakturor) ingår. Vill du ha mer lagringsutrymme än 2 GB beställer du extra utrymme upp till 100 GB. Vid uppsägning av avtal lagras datat i 90 dagar.

Programsupport och programuppdateringar ingår i priset!

Med BL Ekonomi Bokföring är det enkelt att bokföra. Med hjälp av den inbyggda konteringsguiden hanterar du alla tänkbara affärshändelser, även om du är nybörjare. Självklart kan du välja att istället jobba med konton, debet och kredit om du hellre vill det. I programmet finns även stöd för förenklat årsbokslut i enskild firma.

Med programmets överskådliga ekonomiöversikt får du en grafisk överblick över periodens intäkter, kostnader och reultat. Du ser tydligt hur ditt företag går och mår.

BL Ekonomi Bokföring kan integreras med BL Ekonomi Fakturering så att fakturorna blir bokförda när du sparat dem i faktureringsprogrammet.

BL Ekonomi Bokföring fungerar för alla företagsformer och hanterar kontant- och faktureringsmetod samt alla typer av momsredovisning: månadsmoms, tremånadersmoms och ettårsmoms. ­

Eftersom BL Ekonomi Bokföring är Java-baserat fungerar det i alla operativsystem som stödjer Java, exempelvis Windows, Mac OS X och Linux.

Installation

Du startar programmet direkt i din webbläsare. Första gången du gör det, sker en programinstallation och en genväg till programmet skapas på ditt skrivbord. Därefter kan du starta programmet via genvägen. Du måste vara uppkopplad mot internet för att göra registreringar i BL Ekonomi Bokföring.

Löpande bokföring med hjälp av konteringsguider
Verifikationsregistreringen är mycket lättarbetad och snabb. De vanligaste in- och utbetalningarna får du hjälp med via Konteringsguiden. I och med detta behöver du inga kunskaper om konton, debet eller kredit – det tar konteringsguiderna hand om.

Förenklat årsbokslut
Programmet har stöd för förenklat ­årsbokslut (enskild firma) i form av en kontoplan för förenklat årsbokslut och deklarations­blanketten NE och 2150.

Momsverktyget

Med momsverktyget skriver du enkelt ut din momsrapport, korrigerar differenser och gör moms­överföringen automatiskt. På så vis får du alltid en korrekt ifylld skattedeklaration.

I programmet finns direktkoppling till Skatteverkets e-tjänster för skattedeklarationsinlämning.

Kontoplaner
BAS-kontoplan för Förenklat årsbokslut med cirka 60 konton för enskilda firmor. Den här ­kontoplanen bör du välja om du ska använda dig av reglerna om förenklat ­årsbokslut.

Den större BAS-kontoplanen väljer du som inte ska följa de förenklade reglerna utan gör ett ­vanligt bokslut i t ex ett aktiebolag. Den här kontoplanen kan användas i alla företagsformer. Det finns dessutom ett antal branschkontoplaner inlagda i programmet.

Rapporter
I programmet finns många färdiga bokföringsrapporter, t ex dagbok, huvudbok, momsrapport, balansrapport och olika resultatrapporter. Du kan antingen skriva ut en rapport eller förhands­granska den på ­skärmen. Du kan även spara ner rapporter i ett flertal filformat.

F-skatt
Du kan registrera beloppen för arbetsgivaravgift och preliminärskatt. Genom att ange företagets F-skatt i fältet för företagets egna noteringar blir skatte­deklarationen fullständig.

Sökfunktioner
Smidiga sökfunktioner hjälper dig att hitta t ex ett specifikt belopp.

SIE-filer och säkerhetskopiering
Med en SIE-fil kan du enkelt importera ett nytt företag. Samtliga företagsuppgifter och inställningar följer med i importen. Med en SIE-export kan du överföra uppgifter till andra program som hanterar SIE-filer, t ex ett deklarationsprogram.

Din bokföring och dina företagsuppgifter säkerhetskopieras automatiskt en gång per dygn.

Integrerat med BL Ekonomi Fakturering
Om du även använder BL Ekonomi Fakturering får du automatiskt ut underlag för bokföringen till BL Ekonomi Bokföring. Om du vill kan du till och med få fakturorna bokförda automatiskt.

Programsupport

I ditt abonnemang ingår programteknisk support via telefon och e-post. 

Manual

I programmet finns tydliga instruktioner i anslutning till den rutin du befinner dig i. Som ett komplement finns filmade guider som visar steg för steg hur du ska arbeta i programmet.

Program- och redovisningsnyheter

I programmet får du löpande program- och redovisningsnyheter. Du hittar även användbara tips om olika funktioner i programmet och svar på vanliga frågor från våra kunder.

Bokföringssupport (tilläggstjänst)

Med vår tjänst Bokföringssupport får du snabbt svar från våra bokföringsexperter när du är osäker på hur du ska bokföra en händelse i ditt företag. Du får korrekta svar du kan lita på och behöver inte leta på fler ställen.

Läs mer om Bokföringssupport »

+

BL Ekonomi Fakturering

BL Ekonomi Fakturering är en kostnadseffektiv och bekväm lösning för din fakturering. Dina data lagras på en säker server och du har alltid en uppdaterad version av programmet. Programsupport och programuppdateringar ingår i priset!

Läs mer »
79:-/mån
+

Bokföringssupport

Få snabba svar från våra experter när du är osäker på hur du ska bokföra en affärshändelse i ditt företag. Du kommer åt tjänsten dygnet runt, året om och slipper långa telefonköer dagtid.

Det fullmatade forumet ger dig korrekta svar du kan lita på och du behöver inte leta på fler ställen.

Läs mer »
59:-/mån
+

BL Ekonomi Fakturering

BL Ekonomi Fakturering är en kostnadseffektiv och bekväm lösning för din fakturering. Dina data lagras på en säker server och du har alltid en uppdaterad version av programmet. Programsupport och programuppdateringar ingår i priset!

Läs mer »
79:-/mån

BL Ekonomi Bokföring är Java-baserat och fungerar oberoende av operativsystem – det fungerar lika bra i Windows-, Mac- och Linuxmiljö. Det enda som krävs för att använda BL Ekonomi Bokföring är att din dator har Java installerat och att du har internetuppkoppling. 

  Ett bokföringsprogram med fakturering som går att köra utan allt för djupgående bokföringskunskaper. En alldeles ovanligt trevlig samling supportmänniskor dessutom. Fungerar alldeles utmärkt i Linuxmiljö.

  Svara| 
   | | | |::1

  Jag har använt detta bokföringsprogram sedan hösten 2014 i min Enskilda firma. Programmet fungerar utmärkt, jag har aldrig upplevt någon störning eller haft problem av något slag. Jag använder Mac. Programmet kan starkt rekommenderas.

  Svara| 
   | | | |::1

Jämför program

Vilket program ska jag välja?

– jämför de olika programmens funktioner

Bygg ditt eget programpaket

Bygg ditt eget programpaket

– lokalt eller i molnet!

Hitta din redovisningsbyrå!

Hitta din redovisningsbyrå!

– samarbeta för att förenkla företagets arbete

Några röster från våra användare:

Programmet har gett mig grundläggande förståelse för hur bokföring fungerar. En favoritfunktion är konteringsguiden, då jag ofta glömmer hur man gör eftersom jag inte bokför så ofta. 

Kristina Roman

Fotograf Kristina Roman

Jag tycker att det internetbaserade bokföringsprogrammet BL Ekonomi fungerar bra. Användarvänligt. Samt en mycket bra support. Är en mycket nöjd kund.

Krister Rask

Krister Rask,
Livräddare i Norr 

Få ut mer av ditt program:

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...
BL eBokföring
Bokföring

Bokföring och bokslut i enskild firma

BOKFÖRING OCH BOKSLUT I ENSKILD FIRMA hjälper dig både att upprätta ett förenklat årsbokslut och a...
BL eBokföring
Bokföring och bokslut i enskild firma

Bokslut & årsredovisning i mindre aktiebolag – K2

BOKSLUT & ÅRSREDOVISNING I MINDRE AKTIEBOLAG (K2) är en praktisk vägledning för dig som upprättar ...
BL eBokföring
Bokslut & årsredovisning i mindre aktiebolag – K2

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...
BL eBokföring
Enskild firma

Ring oss!

Mån-tors 08:30-16:30
Fredag 08:30-16:00

0650-541400

Maila oss!

Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

info@blinfo.se

Kontakta oss

Kontakta mig

Namn:* 
Telefonnummer:* 
Kontakta mig angående:

 

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »