Planerad driftstörning på hemsidan idag 13 januari kl 17-18, vilket kan påverka inloggningen slut_demtill och nu går texten ända Mina sidor, nedladdning av filer mm. 

Kommunal inkomstskatt

I den kommunala inkomstskatten ingår kommunalskatt och landstingsskatt. Tidigare ingick även församlingsskatt men den togs bort 1999 i och med frikopplingen mellan svenska kyrkan och staten. Skattens storlek varierar mellan landets kommuner (någonstans mellan 27 och 33% är normalt, genomsnittet i landet är ca 31,5%). Kommunal inkomstskatt beräknas på den beskattningsbara förvärvsinkomsten. Den kommunala inkomstskatten är proportionell, dvs den utgår med samma procentuella andel av den beskattningsbara förvärvsinkomsten oavsett inkomstens storlek. Se även statlig inkomstskatt.

Skatt - Ordförklaring för kommunal inkomstskatt - ctl00_cph1_infoBanner_bannerImg

Björn Lundén är ett kunskaps- och programvaruföretag som sedan mer än 30 år förenklar vardagen för små och medelstora företag. Främst genom att erbjuda moderna programlösningar, begriplig information och praktiska verktyg för att sköta företagets skatt och deklaration, redovisning, löner och personalfrågor.