Planerad driftstörning på hemsidan idag 13 januari kl 17-18, vilket kan påverka inloggningen slut_demtill och nu går texten ända Mina sidor, nedladdning av filer mm. 

Tidig skatteåterbäring!

Skatt - Tidig skatteåterbäring! - ctl00_cph1_faktagranskadImg

Är du en av dem som hoppas på att få skatteåterbäring till midsommar? Då blir du kanske glad av att läsa detta, den som har skatt att få tillbaka kan nämligen få sina pengar i början av april.

Publicerad: 2019-03-10
Skatteåterbäring i april

För att få pengarna i början av april krävs att du har en digital brevlåda, ett anmält bankkonto (hos Skatteverket) och att deklarationen godkänns digitalt utan ändringar. Den som har en digital brevlåda får sin deklaration 8-9 mars. Deklarationen är en pdf och ser ut som den vanliga pappersdeklarationen.

Skatt att betala?

De som har skatt att betala behöver inte betala tidigare bara för att de har digital brevlåda och deklararerar digitalt. 

Tidig skatteåterbäring – vad krävs?

För att få skatteåterbäringen redan i början av april krävs att du uppfyller följande förutsättningar:

  • Du skaffar en digital brevlåda för myndighetspost senast 1 mars.
  • Du måste deklarera i appen eller e-tjänsten senast 28 mars.
  • Du får inte göra några ändringar eller tillägg.
Ändringar och tillägg

Sista punkten innebär att du inte får tillbaka skattepengarna i början av april om du t ex gör reseavdrag, deklarerar aktieförsäljning/bostadsförsäljning eller är företagare.

Utbetalning

5-6 april kommer skatteåterbäringen att börja betalas ut av Skatteverket. 

Övrigt

Hittills är det drygt 2 miljoner personer som anslutit sig till en digital brevlåda. Men drygt 700 000 personer har fortfarande inte anmält ett konto till Skatteverket, framförallt gäller det unga människor som ska deklarera för första gången. 

Alla utom dödsbon måste anmäla utbetalningskonto för att få en utbetalning automatiskt. Läs mer.

Faktagranskat innehåll du kan lita på

Den här artikeln är skriven och faktagranskad av medarbetare på Björn Lundén med lång erfarenhet av det aktuella ämnet.

Björn Lundén är ett kunskaps- och programvaruföretag som startades redan 1987 och som sedan dess förenklat företagarnas vardag genom smarta och lättanvända lösningar inom främst redovisning, lön och skatt.

Varsågod att ta del av vår samlade företagskunskap!