Jenny Bingåker i Ystad blev med sin nystartade redovisningsbyrå nyligen Björn Lundéns 500 000:e kund. De senaste tio åren har Jenny jobbat som ekonomichef på The More Hotel i Lund där hon skött redovisning och löner för deras två hotell och restauranger samt för ägarens övriga bolag. Det är alltså en erfaren ekonom med stor erfarenhet från företagande som nu startar Ystads senaste redovisningsbyrå.

Vi har träffat Jenny för att få veta lite om vem hon är och om hennes planer med företaget.

Publicerad: 2021-05-18

Vem är Jenny Bingåker?
 – Jag är en 42-årig tjej som lever i Ystad med min man Björn och våra två barn Hannes och Klara, 11 och 13 år.

I grunden har jag en 4-årig magisterutbildning inom Service Management från Campus i Helsingborg. Efter studierna följde olika arbeten inom hotell- och restaurangbranschen, bland annat har jag haft förmånen att vara med och starta upp tre hotell med allt vad det innebär.

De senaste 10 åren har jag jobbat som Ekonomichef på The More Hotel där jag skött redovisning och löner för deras två hotell och restauranger samt för ägarens fyra andra bolag.

Fritiden tillbringar jag helst med familj och vänner, på padelbanan eller i trädgården.

Vad är det som lockar med redovisningsbranschen?
 – Att arbeta med ekonomi och siffror är en självklarhet för mig. Jag tycker om att använda siffrorna i sin helhet, bryta ner dem i användbara nyckeltal och andra verktyg.  Ekonomin i företaget är förutsättningarna, målet och genomförandet – inte bara siffrorna i rapporten.
Jag tycker om mötet med kunden. Få lyssna på deras visioner och drömmar, sätta mig in i deras verksamhet och förstå flödet.

Att bokföra, redovisa moms och göra deklarationer tycker jag är roligt. Att ta fram nyckeltal, underlag och rapporter och tillsammans diskutera med kunden är roligare. Och att se kunden lyckas och göra ännu bättre siffror är det som är absolut roligast.

Hur vill du att din byrå ska sticka ut från andra byråer i närområdet?
 – Bingåker redovisning & rådgivning kommer att nischa sig mot företag inom hotell-, restaurang- och servicebranschen. Jag har lång erfarenhet från och stor förståelse för dessa verksamheter, och kan därför se en helhet i drift och ekonomi som ger större värde för kunden.


 Mitt intryck är också att Björn Lundén kommit längre än sina konkurrenter vad gäller digitalisering och att det finns många funktioner som förenklar redovisningen både för mig och för mina kunder.


Varför valde du Björn Lundéns helhetslösning för redovisningsbyråer?
 – Just för att den innehåller alla program jag behöver, och till en väldigt prisvärd kostnad. Tillgång till e-böcker, nyhetstjänster och en omfattande support gjorde att jag kände att jag fick ännu mer för pengarna.

Mitt intryck är också att Björn Lundén kommit längre än sina konkurrenter vad gäller digitalisering och att det finns många funktioner som förenklar redovisningen både för mig och för mina kunder.

Jag har redan haft en del kontakt med Carina på byråsupporten och jag har verkligen fått den personliga och snabba service som jag hoppades på.


Jenny Bingåker, på Bingåkers redovisning & rådgivning, Björn Lundéns kund nummer 500 000.
Foto: IRIKA Studio

Att välkomna kund nummer 500 000 är en av milstolparna i Björn Lundéns historia, här hittar du fler »