Om Bjorn Lunden / Pressrum / Företagslån

Björn Lundén lanserar tillsammans med Marginalen Bank samprofilerade lån för småföretag. Tack vare en garanti från Europeiska Investeringsfonden (EIF) behöver företagen endast gå i borgen för 20 procent av företagslånets värde.

Publicerad: 2019-12-05

Björn Lundén lanserar tillsammans med Marginalen Bank samprofilerade lån för småföretag som ett led i att hjälpa företagen med finansiering och tillväxt. Tack vare en garanti från Europeiska Investeringsfonden (EIF) behöver företagen endast gå i borgen för 20 procent av företagslånets värde.

Det är första gången som företags- och privatlån från en svensk bank integreras och erbjuds direkt i en programvara för redovisning och administration.

Genom samarbetet mellan Marginalen Bank och Björn Lundén AB kommer tiotusentals företagare att få tillgång till ett företagslån både via webben och direkt i sina programvaror. Tack vare en garanti från EIF (Europeiska investeringsfonden) behöver företagare som använder Björn Lundéns tjänster och programvaror endast gå i borgen för 20 procent av företagslånets värde. Resterande säkerhet garanterar EIF. Marginalen Bank blev som första och enda svenska bank beviljade garantin i december 2018 och erbjuder utifrån denna Lilla Företagslånet, ett lån upp till 250 000 kronor som förutom låga borgenskrav också har en ränterabatt.

Under det första kvartalet 2020 lanseras ett privatlån som gör att företagens privatkunder också får tillgång till finansiering upp till 350 000 kronor. Till exempel kan en hantverkare som träffar en familj för att prata renovering av ett kök eller badrum då även hjälpa familjen att hitta en smidig finansieringslösning, vilket både kan leda till fler och snabbare affärer. Företagaren kan också vid utskick av offerten och fakturan genom Björn Lundéns programvaror tipsa kunderna om privatlånet.

– Vi har länge sökt efter en bank som velat erbjuda integrerade lånelösningar för våra kunder. Finansiering är något som våra företagare kämpar med, i synnerhet till rimliga räntor och krav på säkerheter. Tack vare partnerskapet med Marginalen Bank kan vi nu erbjuda både våra företagare och deras kunder en integrerad och enkel lösning till fördelaktiga lånevillkor. Detta ger dem bättre förutsättningar att växa och utveckla sina verksamheter och därigenom skapa fler arbetstillfällen och också få nöjdare privatkunder, säger Björn Lundéns VD Ulf Bokelund Svensson.

– Björn Lundén AB har i över 30 år varit en viktig aktör för att hjälpa mindre företag att sköta och utveckla sina verksamheter. Samarbetet gör att vi kan erbjuda ännu fler småföretagare finansiering till bra villkor, dessutom på ett väldigt smidigt sätt. Att som första bank även få lansera en innovativ lösning för att hjälpa företagarnas privatkunder att få tillgång till finansiering känns också väldigt spännande, säger Ewa Glennow, VD på Marginalen Bank.

För ytterligare information kontakta:

Ulf Bokelund Svensson, VD Björn Lundén AB, 0650-541400, ulf.svensson@bjornlunden.se

 Björn Lundéns företagslån »