header_hemsidan_2019.png

Lyssna och lär med vår podcast!

– få tips på hur du framgångsrikt driver eget företag

Podden tar upp allt som har med företagande att göra. Oavsett om du är nystartad eller har haft ditt företag ett tag.

Du kan lyssna direkt här på sidan, på Spotify, i Soundcloud eller på Acast. Genom att följa oss där missar du inga avsnitt! Du hittar även podden via Itunes.

Om du har en RSS-läsare kan du följa poddens RSS-flöde här:   RSS-icon_liten.png


Tidigare avsnitt:


55. Corona – så påverkas du som företagare och arbetsgivare - DEL 2

Uppdaterad nyhetssändning om vad som hänt sedan sist.
Det här är poddversionen av det webbinarium vi spelade in 16 april 2020. I avsnittet tar vi upp hur du som företagare och arbetsgivare påverkas av coronapandemin effekter vad gäller stödpaket, skatteregler, korttidsarbete, sjukfrånvaro, mm.

På vår webbsida hittar du samtliga kostnadsfria webbinarium, artiklar, FAQ, mm vi lagt om ämnet: https://www.bjornlunden.se/foretagskunskap/coronainfo-for-foretag


Lyssna i Soundcloud »

54. Corona – så påverkas du som företagare och arbetsgivare

Det här är poddversionen av det webbinarium vi spelade in 3 april 2020. I avsnittet tar vi upp hur du som företagare och arbetsgivare påverkas av coronapandemin effekter vad gäller stödpaket, skatteregler, korttidsarbete, sjukfrånvaro, mm.

På vår webbsida hittar du samtliga kostnadsfria webbinarium, artiklar, FAQ, mm vi lagt om ämnet: https://www.bjornlunden.se/foretagskunskap/coronainfo-for-foretag


Lyssna i Soundcloud »

53. Nyckeltal för företagare

 

Du har väl koll på företagets nyckeltal? Genom ekonomiska nyckeltal får du en bra uppfattning om hur ditt företag går och mår. Litet som en hälsoundersökning. Man skulle även kunna påstå att nyckeltal är företagets egen spåkula som ger dig en fingervisning om hur du bör agera framöver – var ligger du rätt och var behöver du sätta in åtgärder? Utifrån nyckeltalen kan du uppskatta allt från kommande försäljningsstrategier till bemanningsbehov.

I detta avsnitt förklarar våra redovisningsexperter Olle Eriksson och Peter Larsson hur några av de vanligaste nyckeltalen fungerar och vad du kan få ut av dem.


Lyssna i Soundcloud »

52. Lär känna dina kunder, och skapa engagemang kring din produkt

Hur kan det komma sig att ett litet företag som handsmider yxor har över 50 000 följare på Instagram?
I den här podden träffar vi marknadsansvariga Emma Carlsson på Gränsfors Bruk – ett lokalt företag som tillverkar yxor och har kunder över hela världen. Vi pratar kring hur de möter och bemöter sina kunder och återförsäljare. Dessutom vill vi veta om ryktet stämmer att det är Gränsfors-yxor med i TV-serien Game of Thrones!


Lyssna i Soundcloud »

51. Längdåkarsyskonen Fredrik & Ebba Andersson – att driva företag som elitidrottare

Vi på Björn Lundén älskar längdåkning! Därför är vi extra glada att vi fått träffa längdåkarsyskonen Fredrik och Ebba Andersson och prata både längdåkning och företagande. Både Ebba och Fredrik har haft en framgångsrik vintersäsong och vi är nyfikna på hur livet ser ut mellan träningar och tävlingar. Hur är det t ex att driva företag som elitidrottare? Det och mycket annat får du reda på i detta avsnitt.

Lyssna i Soundcloud »

50. Olle förklarar hur bokslut fungerar

Vad ett bokslut är, och varför man ska göra det, kommer du få reda på i det här avsnittet där vår redovisningsexpert Olle Eriksson förklarar hur det fungerar. Gör man olika bokslut i olika företagsformer, t ex om man har en ekonomisk förening? Och ska man skicka in bokslutet någonstans? Frågorna är många och vår programledare Mattias Eriksson ser till att du får svar på dem!


Lyssna i Soundcloud »

49. Moms i pratiken – varför finns moms och hur fungerar den egentligen?

Att förstå hur momsen fungerar när man driver företag är viktigt! Men varför har vi egentligen moms, eller mervärdesskatt som det också heter, och hur fungerar "momskedjan" med ingående och utgående moms? Detta reder vi ut i detta avsnitt och till vår hjälp har vi Anders Hillberg och Patrick Andersson, som båda jobbar med skatte- och redovisningsfrågor på Björn Lundén.


Lyssna i Soundcloud »

48. Nyheter för företagare inför 2019

I detta avsnitt berättar och diskuterar Ulf Svensson och Thomas Norrman om ett stort antal av de nyheter som gäller från 2019 inom skatteområdet, men även andra nyheter som berör dig med eget företag. Bland mycket annat diskuterar dessa herrar följande nyheter:

- Skattenyheter 1 januari 2019
- Månadsuppgifter istället för årlig kontrolluppgift – AGI
- Karensdagen har nu blivit Karensavdraget
- Entreprenörsansvar för löner inom byggbranschen
- Moms på uthyrning av sjukvårdspersonal
- Moms på vinstpengar (t ex inom travsporten)


Lyssna i Soundcloud »