Lindome Lön och Redovisning är en byrå med en helt digitaliserad arbetsprocess. Ett av programmen som medarbetarna har nytta av dagligen är Björn Lundéns webbaserade Byråstöd. 

– Vi utgår alltid från byråstödet eftersom det är där all planering finns kring våra kunder. Programmet ger oss koll på vad som ska göras och hur långt vi har kommit i arbetet, säger Anna Hussfelt Axelsson, ägare av Lindome Lön och Redovisning. 

Publicerad: 2022-01-20

Lindome Lön och Redovisning startades 2011 och under det första året skötte Anna arbetet på egen hand. Året därpå ­anställdes Tina Beistorp och i dag är man sex medarbetare. Antalet kunder har växt ordentligt under de senaste åren och just nu har man ca 200 kunder som finns inom flertalet branscher. För en växande byrå som Lindome Lön och Redovisning är det en trygghet att ha all information om kunder och uppdrag samlad i byrå­stödet.
 – Byråstödet gör det enkelt att introducera nya medarbetare och vid semester eller annan frånvaro kan vi lätt täcka upp för varandra eftersom man vet exakt vad som är gjort och inte på ett visst uppdrag, menar Anna.

 – Jobbet kan enkelt utföras på annan plats än på kontoret och samtidigt får vi mer tid över till annat.Byrårådgivarna ett bra stöd

Byråstödet är en av pusselbitarna i det ­digi­tali­serings­arbete som byrån har genomfört. Anna berättar att intresset för det digitala alltid har funnits där men att det var 2019 man påbörjade jobbet på ­allvar. I övergången från ett traditionellt till ett digitalt arbetssätt tog de hjälp av Björn Lundéns byrårådgivare.
– Vi hade löpande kontakt och uppföljningar med byrårådgivaren Erik under ­tiden vi konverterade. När coronapandemin slog till hade vi hunnit med att digitalisera alla våra kunder, och i dag kopplar vi löpande på nya tjänster och integrationer, förklarar Anna.

Foto: Bodil Bergqvist

Ett kvitto på att Lindome Lön och Redovisning ligger långt fram med digitaliseringen är att man 2021 blev utsedd till Digitaliserad Byrå enligt ett koncept ­utvecklat av Björn Lundén.

Vänta inte med att digitalisera

Anna tipsar andra byråer om att inte dra ut på digitaliseringsprocessen i onödan. Byrån har mycket att vinna på att arbeta målmedvetet med att hjälpa kunderna i gång med att lämna sina underlag digitalt.
– Lägg någon extra timme på att kunden ska bli trygg med det digitala. Då kommer de snabbt att se fördelarna eftersom tidsbesparingen är så stor och deras bokföring blir realtidsbaserad. För oss redovisningskonsulter är det ett stort plus att kunna ge kunderna fler råd och tips vid rätt tillfälle, avslutar Anna.

Tre av medarbetarna på Lindome Lön och Redovisning:
Tina Beistorp, Emma Johansson och ägaren Anna Hussfelt ­Axelsson till höger.
Foto: Bodil Bergqvist

Om Lindome Lön och redovisning:

  • Startades 2011 av Anna Hussfelt Axelsson.
  • Är i dag sex medarbetare och har ca 200 kunder.
  • Använder Björn Lundéns Helhets­lösning för redovisningsbyråer där programmet Byråstöd ingår.
  • Blev 2021 utsedd till Digitaliserad Byrå enligt ett koncept utvecklat av Björn Lundén. Konceptet handlar främst om att byrån arbetar med digitala program­lösningar och erbjuder automatiserade ­arbetsflöden mellan byrå och kund.