Faktureringsprogram

– faktureringsprogram för enskild firma, aktiebolag, m fl

Enkla och bra faktureringsprogram för enskild firma, aktiebolag och andra företagsformer. Snabb och smidig fakturaregistrering. Med våra fakturaprogram kan du utforma fakturorna precis som du vill ha dem och skicka dem i det format som passar kunden bäst. Enkelt att komplettera med bokföring. Telefonsupport ingår. Ladda ner en demo och prova våra faktureringsprogram gratis i 30 dagar!


Faktureringsprogram
Även för Mac och Linux!

BL Ekonomi Fakturering

BL Ekonomi Fakturering är en kostnadseffektiv och bekväm lösning för din fakturering. Kan köras i Windows, Mac och Linux.

 • Alltid uppdaterat
 • Säkerhetskopiering och lagring
 • Påminnelser
 • Kan utökas med ROT/RUT
 • Kontantfakturering
 • Programsupport ingår
Vårt mest sålda!

BL Fakturering

Ett lätthanterligt faktureringsprogram för små och medelstora företag. Du utformar fakturorna exakt som du vill ha dem och får full kontroll över dina fakturor, påminnelser, mm.

  • Dröjsmål och påminnelser
  • e-fakturering, med stöd för den nya standarden PEPPOL
  • Smidiga funktioner för ROT/RUT
  • Kassaflödesanalys
  • Kontantfakturering
  • Programsupport ingår
Med lager- och offerthantering

BL Fakturering Plus

Ett kraftfullt och komplett faktureringsprogram med funktioner för  lagerhantering, offerthantering, e-fakturering, avtalsfakturering, massfakturering, autogiro, mm.

 • Samtliga funktioner i BL Fakturering
 • Lagerhantering och offerthantering
 • Produktvarianter
 • Import av prislistor
 • Avtalsfakturering, massfakturering och autogiro
 • Programsupport ingår


Jämför faktureringsprogram

Vilket program ska jag välja?

Jämför våra faktureringsprogram »
faktureringsprogram mm

Bygg ditt eget programpaket!

 Börja bygga nu »
Hitta redovisningsbyrå som kör våra fakturaprogram

Hitta din redovisningsbyrå!

Hitta din byrå »

Varför ska du välja ett faktureringsprogram från Björn Lundén?

Effektivt faktureringsflöde

Vi erbjuder enkla och bra faktureringsprogram som fungerar för alla företagsformer – enskild firma, aktiebolag, handelsbolag, m fl. Med våra faktureringsprogram är det enkelt att skapa och skicka fakturor och att följa upp kundernas betalningar, skicka påminnelser, osv. Du får ett effektivt flöde för din fakturering och därigenom mer tid för intäktsskapande arbete.­

Fakturera i molnet eller lokalt

I samtliga våra faktureringsprogram kan du välja att jobba med faktureringen online (i molnet) för ökad åtkomlighet samt säkrare lagring och säkerhetskopiering än din egen hårddisk erbjuder.

Enkelt att samarbeta med din redovisningsbyrå

Med våra faktureringsprogram är det enkelt att samverka med den redovisningsbyrå som sköter din bokföring. Allra smidigast är det att köra molnversionen mot redovisningsbyrån som då får in uppgifterna direkt i sitt system.

Programsupport och användarstöd

Programsupport ingår när du väljer ett fakturaprogram från oss. Du får snabb och personlig hjälp på telefon av supportmedarbetare med stor kompetens när det gäller både programmet och redovisning. Utöver den direkta programsupporten har du tillgång till vårt kundforum där du kan ställa frågor samt söka svar på dina frågor. Du hittar även mängder av filmade guider och textguider som förklarar olika programfunktioner.

Smarta integrationer

Genom att koppla ihop ditt faktureringsprogram med andra typer av system och program kan t ex information du tidigare behövt mata in manuellt komma in automatiskt i systemet. Vi har integration mot bland annat iZettle och My Numbers. Läs mer om våra integrationer »

E-fakturor (EDI-fakturor)

Du kan på ett enkelt sätt skapa riktiga e-fakturor (EDI-fakturor) direkt i programmen. De e-fakturor som skapas i våra faktureringsprogram uppfyller de krav som myndigheterna från och med 1 juli 2019 ställer på fakturor i samband med offentlig upphandling (s k PEPPOL-fakturor). Du kan även generera pdf-fakturor i programmen.

Hanterar rot och rut

Våra faktureringsprogram är uppdaterade enligt de senaste rot-/rut-reglerna. Alla nödvändiga uppgifter kommer med på fakturan och den preliminära skattereduktionen dras av från totalbeloppet. Programmen hanterar även den begäran om utbetalning du skickar till Skatteverket.

Kundreskontra

Kundreskontran hjälper dig att hantera bland annat påminnelser, krav, räntefakturering och inkassolistor. Du gör snabbt och enkelt en kontroll av reskontra per kund där du ser kundens aktuella status och tidigare inköp. Programmet ger dig möjlighet att ändra fakturadatum, förfallodatum och belopp direkt i reskontran.

Fakturaregistrering

Du registrerar dina fakturaunderlag genom att välja kunder från kundregistret och produkter från artikelregistret. Om en kund har flera leveransadresser kan du lägga upp dem direkt på kunden så att du snabbt kan välja rätt adress. Förutom fakturor kan du även skriva ut orderbekräftelser och följesedlar, mm.

Blankettgenerator

I blankettgeneratorn skapar du enkelt ett eget utseende på dina fakturor, orderbekräftelser och kvitton, mm. Antingen genom att redigera de mallar som finns i program­met eller genom att skapa nya. Du också lägga in din logotyp på blanketterna.

Kontantfakturering

I våra faktureringsprogram kan du hantera kontantförsäljning med automatisk utskrift av kontantkvitto. Du kan använda en kvittoskrivare och automatiskt få dina kvitton utskrivna på den. Detta är lämpligt för företagare som inte har så många kontantförsäljningar per dag, t ex frisörer, hantverkare och massörer m fl.

Prislistor

I våra faktureringsprogram kan du importera prislistor på ett snabbt och smidigt sätt.

30 dagars öppet köp på alla våra faktureringsprogram

På våra program har du alltid 30 dagars öppet köp. Det betyder att du har god tid på dig att bestämma dig, och att känna att du valt rätt program.

Frågor och svar om fakturering

Har kunden rätt till 30 dagars betalningstid?

Nej, köparen har ingen lagstadgad rätt till kredit. Om du och köparen inte i förväg har kommit överens om betalningstidpunkt är köparen skyldig att betala när du som säljare begär det. Ni kan dock komma överens om en kredittid, dvs att betalningen ska ske ett visst antal dagar efter köpet. Det är mycket vanligt att man gör så genom att säljaren på fakturan eller i köpeavtalet anger 10, 20 eller 30 dagars betalningstid. Tänk dock på att dröjsmålsränta normalt inte får tas ut förrän tidigast efter 30 dagar.

Stora kunder kan ibland kräva 30 dagars betalningstid och är inte villiga att backa på det. Även kommuner och myndigheter m fl kräver ofta längre betalningstid.

I våra faktureringsprogram är det enkelt att ange betalningstid indiduellt per kund.

Vilka uppgifter ska finnas med på fakturan?

För att ett dokument ska räknas som en faktura enligt momsreglerna ska följande uppgifter finnas med:

• fakturadatum.

• fakturanummer

• säljarens organisationsnummer

• säljarens och köparens namn och adress

• transaktionens art och omfattning

• leveransdatum

• momsunderlaget för varje momssats

• tillämpad momssats

• moms att betala.

Fakturan måste även innehålla uppgift om att dokumentet är en faktura och inte någonting annat. Det görs ofta genom att ordet faktura står versalt uppe till höger på dokumentet.

Vid EU-handel, vinstmarginalmoms, momsfri försäljning mm finns ytterligare krav.

På aktiebolags fakturor måste enligt aktiebolagslagen följande uppgifter finnas med:

• bolagets officiella företagsnamn

• bolagets (styrelsens) säte om detta inte sammanfaller med den adress som anges på fakturan.

Om företaget vill åberopa sitt Godkännande för F-skatt vid försäljning av tjänster ska detta anges på fakturan.

Våra faktureringsprogram säkerställer att du får med alla uppgifter på dina fakturor.

När kan jag ta ut dröjsmålsränta?

Enligt räntelagen kan man normalt inte ta ut dröjsmålsränta förrän efter 30 dagar – så många kunder väntar till dess med att betala fakturan, oavsett om det står 10, 14 eller 20 dagar på den. Bara om det finns ett i förväg uppgjort avtal (t ex ett konsultavtal) om kortare betalningstid än 30 dagar, kan dröjsmålsränta tas ut tidigare. Enligt räntelagen får du utan avtal ta ut en dröjsmålsränta med högst gällande referensränta plus 8 procentenheter. Men även här gäller att parterna kan avtala om andra villkor, t ex en betydligt högre dröjsmålsränta.

Vid fakturering till en konsument måste du meddela kunden minst 30 dagar i förväg om att utebliven betalning medför dröjsmålsränta. Du bär därför skriva på fakturan att dröjsmålsränta kommer att tas ut efter 30 dagar.  ange att du kommer att ta ut dröjsmålsränta vid sen betalning. Om du meddelar kunden först senare, t ex i en betalningspåminnelse, räknas de 30 dagarna från datumet för påminnelsen.

Faktureringsprogram

Ring oss!

Mån-tors 08:30-16:30
Fredag 08:30-16:00

0650-541400

Maila oss!

Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

info@blinfo.se

Kontakta oss

Kontakta mig

Namn:* 
Telefonnummer:* 
Kontakta mig angående:

 

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »