Eget aktiebolag

Aktiebolag på egen hand

– handbok för dig som driver eget aktiebolag utan revisor

EGET AKTIEBOLAG är skriven speciellt för dig som driver eget aktie­bolag med enk­last möj­liga admi­ni­stra­tion och som inte har revi­sion. Du lär dig hur ett litet aktie­bolag fun­gerar och vad som är vik­tigt att tänka på när det gäl­ler både juri­diken och beskatt­ningen. Läs mer »

  • Avdrag och skatteplanering
  • Styrelsemöten, stämma, protokoll, mm
  • Traktamente, representation, mm

Aktiebolag – en hel del formalia trots de senaste årens förenklingar

Aktibolag har på senare år blivit den populäraste företagsformen. Den slopade revisionsplikten tillsammans med att kravet på aktiekapital sänkts till 50 000 kr (25 000 kr från 1 januari 2020), är de viktigaste anledningarna till att det startats betydligt fler aktiebolag än enskilda näringsverksamheter. Men fortfarande är företagsformen aktiebolag omgärdad av mycket formalia. Även om du driver ett litet enmansaktiebolag ska du hålla bolagsstämma, ha en styrelse, göra en bolagsordning, upprätta årsredovisning, mm.

Vi kan hjälpa dig både när det gäller att få styr på administrationen och att utnyttja de förmånliga skattereglerna för aktiebolag. Dels genom handböcker, dokumentmallar och kurser/eKurser – dels genom smarta programlösningar för redovisning, skatteplanering, årsredovisning och deklaration.

Så funkar utdelning och kapitalvinst i aktiebolag

FÅMANSFÖRETAG & SKATTEPLANERING förklarar hur skattereglerna för fåmansägda aktiebolag fungerar, med tyngdpunkt på utdelnings- och kapitalvinstreglerna (3:12-reglerna). Fokus läggs även på vilka möjligheter du som ägare till ett fåmansföretag har att minimera skatten genom sund skatteplanering.

Läs mer »

Allt för din företagsform - Aktiebolag - Program och handböcker - ctl00_cph1_pg16869_relimg

Lättanvänt program för aktiebolagets bokslut

BL Bokslut Företag är ett lättanvänt bokslutsprogram med alla funktioner du behöver för bokslutet och årsredovisningen. Du för enkelt över uppgifterna från din bokföring till BL Bokslut Företag och kan lämna årsredovisningen digitalt till Bolagsverket. Du har även möjlighet att infoga digitala dokument i anslutning till bokslutsbilagorna.

Läs mer »

Allt för din företagsform - Aktiebolag - Program och handböcker - ctl00_cph1_pg14846_relimg

Onlinekurs om effektiv skatteplanering i aktiebolag

En högintressant kurs för dig som har aktiebolag och vill minimera din och företagets skatt. Under kursen visar vi vilka möjligheter som finns att skatteplanera inom lagens råmärken.


Se en film om kursen »

Läs mer »

Allt för din företagsform - Aktiebolag - Program och handböcker - ctl00_cph1_pg13403_relimg

Ring oss!

Mån-tors 08:30-16:30
Fredag 08:30-16:00

0650-541400

Maila oss!

Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

info@blinfo.se

Kontakta oss

Kontakta mig

Namn:* 
Telefonnummer:* 
Kontakta mig angående:

 

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »