Om Björn Lundén / Pressrum / Björn Lundén fortsätter expandera genom förvärv av Due Compliance

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén fortsätter att förvärva bolag som kompletterar produktportföljen och stärker företagets konkurrenskraft. Det senaste tillskottet är Due Compliance, ett SaaS-bolag som erbjuder verktyg för penningtvättskontroller, KYC (know your customer) och riskbedömning.  

Publicerad: 2023-12-12

– Jag är glad att meddela att Due Compliance blir en del av Björn Lundén-gruppen. Due Compliances verktyg gör det enkelt för redovisningsbyråer, advokater och andra företag att efterleva Penningtvättslagen. Med det internationellt skalbara verktyget och kompetensen som finns hos ledningen i Due Compliance ser vi fram emot en väldigt spännande framtid och snabb expansion i Sverige, men även i resten av Europa, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB.   

För att motverka organiserad brottslighet spelar kampen mot penningtvätt en stor roll. Sedan Penningtvättslagen trädde i kraft har efterfrågan på programvaror för penningtvättskontroller växt, och marknaden för KYC-verktyg förväntas öka med en genomsnittlig tillväxttakt på 21% under de kommande sju åren.   

– Redovisningskonsulter, advokater och fastighetsmäklare är några av de som spelar en viktig roll i bekämpningen av penningtvätt. Genom förvärvet av Due Compliance vill vi göra det enklare för fler företag att göra sin del av jobbet för att stoppa organiserad brottslighet, fortsätter Ulf Bokelund Svensson.  

Med skräddarsydda branschlösningar och ett verktyg framtaget av jurister har Due Compliance hjälpt närmare 400 företag och tusentals användare med penningtvättskontroller, KYC och riskbedömningar för att efterleva Penningtvättslagen.  

– Vi är stolta över att vi på ett par år har lyckats skapa och etablera ett unikt och heltäckande verktyg för penningtvättskontroller, KYC och riskbedömningar i enlighet med svensk och europeisk lagstiftning. Vi har nu hittat den perfekta partnern i Björn Lundén för att ta ytterligare steg i utvecklingen av vårt företag och nå ut med våra tjänster till ännu fler kunder och länder. Vi ser fram emot att förverkliga våra planer och idéer tillsammans med Björn Lundéns starka team and varumärke, säger Petter Flink, medgrundare och vd på Due Compliance.  

Due Compliance blir Björn Lundéns femte förvärv sedan 2021, då Main Capital gick in som majoritetsinvesterare. Förutom verksamheten i Sverige äger bolaget även danska EazyProject och nederländska King Software.  

Björn Lundén 

Björn Lundén är ett kunskaps- och programvaruföretag som sedan 1987 förenklar vardagen för små och medelstora företag. Främst genom att erbjuda moderna programlösningar, begriplig information och praktiska verktyg för att sköta företagets skatt och deklaration, redovisning och löner. 

Due Compliance 

Due Compliance är sedan 2019 en ledande leverantör av verktyg för att underlätta för företag att uppfylla sina lagliga skyldigheter enligt penningtvättslagstiftningen och EU:s olika AML-direktiv. 

 

Kontakt:
Björn Lundén
 
Ulf Svensson (vd Björn Lundén) 
+46 (0) 70 444 9043 
ulf.svensson@bjornlunden.se

  

Due Compliance 
Petter Flink (vd Due Compliance) 
+46 (0) 72 733 47 55 
petter.flink@duecompliance.se