Om Björn Lundén / Pressrum / Björn Lundén inleder samarbete med Qred

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén krokar arm med det snabbväxande finansbolaget Qred, som tillika är Sveriges nyaste bank. Partnerskapet kommer att främja bokföringsarbetet för småföretagare och redovisningsbyråer på flera marknader i Europa.  Europa. 

Publicerad: 2024-01-08

Björn Lundén, med missionen att förenkla företagande, inleder ett strategiskt samarbete med det marknadsledande finansbolaget Qred som erbjuder innovativa finansieringslösningar för företag runt om i Europa.

Initialt kommer partnerskapet att rullas ut på den svenska marknaden och bestå av integrationen mellan Björn Lundéns bokföringssystem och Qred Visa. Integrationen innebär att Qred Visa-användares transaktioner kommer att bokföras direkt i Björn Lundéns system för att underlätta både för redovisningsbyråer och för slutkund. Framöver kommer Björn Lundén att erbjuda sina kunder Qreds samtliga produkter.

– Qred blir en klockren partner för oss, som kompletterar vårt utbud med vassa finansiella tjänster som kan hjälpa våra kunder med finansiering i olika stadier av deras utveckling. Och våra vänner redovisningsbyråerna får en extremt smidig hantering av kundernas betalningar, menar Ulf Bokelund Svensson, vd för Björn Lundén AB.

Partnerskapet går live på svenska marknaden under hösten, därefter kommer utrullningen och implementeringen att fortsätta till resterande marknader och produkter.

– Vi är otroligt stolta över vårt partnerskap med Björn Lundén där vi initialt kommer att erbjuda en spännande integration av Qred VISA, som kommer att ge enklare tillgång till Qred VISA-kortets förmåner och funktioner. Tillsammans strävar vi efter att erbjuda en smidigare och mer effektiv lösning för både småföretagare och redovisningsbyråer, säger Helena Rissel, Head of Partnerships på Qred.

Om Björn Lundén

Björn Lundén är ett kunskaps- och programvaruföretag som sedan 1987 förenklar vardagen för redovisningsbyråer och företag. Främst genom att erbjuda moderna programlösningar, begriplig information och praktiska verktyg för att hantera företagets redovisning, skatter och löner. Björn Lundén är verksamt i Sverige samt sedan 2022 även i Nederländerna och Danmark. Läs mer på www.bjornlunden.se.

Om Qred

Qred grundades 2015 av entreprenörer för entreprenörer och är nu Sveriges snabbast växande fintechföretag enligt Financial Times. Qred har levererat lönsam tillväxt från start och är marknadsledare i Norden med Sveriges nöjdaste kunder enligt Trustpilot. Med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Belgien, Norge och Brasilien har Qred gett ut fler än 100 000 lån till småföretag. Ett helt automatiserat och egenutvecklat kreditvärderingssystem gör det möjligt för Qred att snabbt och konkurrenskraftigt förse företagsägare med det stöd de behöver för att växa. Läs mer på: www.qred.se.

Kontakt:
Ulf Bokelund Svensson, Björn Lundén AB, 0650-541400, ulf.svensson@bjornlunden.se