Om Björn Lundén / Pressrum / Björn Lundén och Ung Företagsamhet i nytt samarbete

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén är ny nationell partner till Ung Företagsamhet (UF). Fokus för samarbetet ligger i ett första steg på kunskapsstödjande insatser till Ung Företagsamhets alumner inom företagsekonomi, företagande och HR med målet att få fler framgångsrika företagare. För att uppmuntra till fortbildning och ett livslångt lärande inrättas också ett kunskapsstipendium för alumner.

Publicerad: 2021-10-14

Björn Lundén har sedan 1980-talet varit en ledande utbildare av svenska småföretagare med en bred och pedagogisk katalog av kurser och handböcker inom företagande, redovisning, skatt och HR. Genom samarbetet tillgängliggörs i ett första steg Björn Lundéns olika webbutbildningar och handböcker kostnadsfritt till de ca 7000 entreprenöriella ungdomarna som utgör Ung Företagsamhets alumninätverk UF alumni. Syftet med samarbetet är att få fler alumni att vässa sina kunskaper, få fram fler entreprenörer och ge alumni de bästa förutsättningarna för att lyckas med sitt företagande. På sikt finns även en gemensam ambition om att nå ut med utbildningsstödjande insatser till både lärare och elever på de yrkesförberedande programmen, där många blir egenföretagare.

Cecilia Nykvist (VD, Ung Företagsamhet Sverige): " Det känns roligt, bra och utvecklande att få in Björn Lundén som nationell partner. De är en välrenommerad företagsutbildare som dessutom delar vår vision om att ge unga en tro på sin egen företagsamhet. Förutom att ge våra alumni tillgång till en bred utbildningsportfölj hoppas vi på lite längre sikt även att tillsammans kunna locka ännu fler att driva UF-företag på de praktiska utbildningarna."

Ulf Svensson (VD, Björn Lundén): “Som kunskapsföretag har vi allt sedan 1980-talet haft ett särskilt fokus på att utbilda nya företagare och vår Starta Eget-handbok har alltid varit en bästsäljare. Ung Företagsamhet har under snart 40 år på ett beundransvärt sätt utbildat en halv miljon UF-företagare och ju fler av dem som fortsätter som entreprenörer desto bättre. Sverige behöver fler framgångsrika företag och vi ser fram emot att genom Ung Företagsamhet få bidra till denna utveckling.”

Om Björn Lundén

Björn Lundén AB är ett ledande kunskaps- och programvaruföretag med över 120 anställda som sedan mer än 30 år utbildar företagare och förenklar vardagen för små och medelstora företag och som helhetsleverantör till redovisningsbranschen. Främst genom att erbjuda moderna programlösningar, informations- och utbildningstjänster och praktiska verktyg för att sköta företagets skatt och deklaration, redovisning, löner och personalfrågor.

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.


Kontaktuppgifter:

Ulf Svensson (VD, Björn Lundén)
+46 (0) 70 444 90 43
ulf.svensson@bjornlunden.se
www.bjornlunden.se

Cecilia Nykvist (VD, Ung företagsamhet Sverige)
+46 (0) 8 783 80 88
cecilia.nykvist@ungforetagsamhet.se
www.ungforetagsamhet.se